Ove Eriksson.


Nu kör vi!

Krönikor 2 år sedan

En mångårig sportjournalist, en radiojournalist, en dataexpert samt speedwayskribent. Och sen jag då, en i mångas tycke gubbe som har skrivit på Sala FF:s hemsida som främsta merit. Men de är ett meriterat gäng som jag kan stötta mig emot när det blåser snålt.

Han har varit utskälld ibland för sina artiklar men efter att han valde att lämna sitt journalistjobb har många, framförallt på sociala medier, längtat efter hans rapporter både på pränt och på film från den lokala sporten.

Bara någon vecka efter att Niclas Bergvall lämnat Sala Allehanda började jag peppa honom att köra igång en sportsajt på nätet. Vi träffades några gånger under hösten och jag hörde verkligen att suget efter att rapportera sport igen fanns där. Det var bra att det var några månader att fundera på för de första tankarna var ohållbara med att köra all slags sport. Det kanske är något för framtiden men nu är Niclas den ledande i den konstellation som startar Sala-Heby Fotboll.

Vi pratade tidigt om tänkbara personer i området och Samuel Silléns namn dök upp och i mina öron en lysande journalist, jag lyssnar på honom varje dag på radion. Sen kan han allt om Norrby SK som vi inte minst kan se genom den jubileumsbok han gjort om klubben.

Niclas fick sent kontakt med Carl-Henrik Rapp. Det var nog tur det för han är en riktig fena på det här med datorer och hemsidor. Ett gediget kunnande och jag nickar lite och försöker förstå allt han pratar om där ute på nätet. Det är väl en generationsfråga, jag kan SMS:a i alla fall…

Det är flera personer som bearbetas för att hjälpa till och det här ska bli kul när vi ska följa den lokala fotbollen. Jag ska försöka mig på att skriva lite udda reportage och intervjuer om det som händer runt fotbollen men det första uppdraget som jag tagit på mig är att liverapportera från Solid Park Arena på påskafton när Västerås IK tar emot Heby AIF i seriepremiären.

Den lokala fotbollsvärlden är liten och det mesta kommer fram ryktesvägen, för det är alltid någon som känner en annan i ortsklubbarna. Allt kommer dock inte fram och det kan vara något som du vet och som du tycker ska uppmärksammas på Sala-Heby Fotboll. Någon som jobbar i kulisserna och borde uppmärksammas. Ja vad som helst som berör den lokala fotbollen är intressant att få tips om.

Ett ideellt gäng som gillar fotboll och som ska följa den i text, bild och film. Nu kör vi!

 Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer