Mattias Falk, vice ordförande i Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


På söndag avgörs Inovacupen

Norrby SK, Sala FF 2 år sedan

Lärkans konstgräs i Sala är platsen för söndagens Inovacup. Sex lag gör upp om segern i årets upplaga. De sex lagen är uppdelade i två grupper med tre lag i vardera. När grupperna är färdigspelade väntar placeringsmatcher med final 17.00.

Förra året spelades cupen med två separata grupper och således också två segrare. Norrby SK vann A-gruppen medan Heby AIF stod som segrare för B-gruppen. Men inför årets upplaga har Inovacupens general Mattias Falk tänkt om.

– Det har varit svårt att dela in lagen i “jämna” grupper tidigare år så i år spelar alla mot alla. En del lag kommer med många spelare och testar olika varianter av uppställningar etcetera. Så jag tror att alla kan slå alla även om det skiljer någon division. Jag tycker också att det är ett lite extra inslag att spela om en pokal, blir lite mer spänning mot slutet av dagen också.

Vad har du för förhoppningar på dagen?

– Förhoppningen är att alla lagen som deltar får ut så mycket som möjligt fotbollsmässigt inför serien en sådan här dag. Skapa sammanhållning i respektive lag är också en viktig faktor. Att vädret blir bra är också en förhoppning, säger Mattias Falk från arrangerande Sala FF.

Inovacupen 2017

Grupp A:
Fanna BK
Sala FF
Smedjebacken FK

Grupp B:
Avesta AIK
Norrby SK
Västanfors IF

Spelprogram:
09.00 Fanna BK – Sala FF
10.00 Norrby SK – Avesta AIK
11.00 Smedjebacken FK – Fanna BK
12.00 Avesta AIK – Västanfors IF
13.00 Sala FF – Smedjebacken FK
14.00 Västanfors IF – Norrby SK
15.00 3:an grupp A – 3:an grupp B
16.00 2:an grupp A – 2:an grupp B
17.00 1:an grupp A – 1:an grupp BSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer