Henrik Alriksson. Foto: Ove Eriksson


Förbundskaptenen satsar på golf

Heby AIF, Sala FF 2 år sedan

Henrik Alriksson är en riktig fotbollsfantast som vi gärna ville ha en kommentar ifrån när det bara återstår några dagar till seriepremiären i division 3 östra Svealand. Henrik har tränat både Heby AIF och Sala FF.

Hur är det med abstinensen nu när du inte har något tränaruppdrag på klubbnivå med träningar fyra dagar i veckan plus en matchdag?
– Ska jag vara ärlig så kändes det ovant i början med så mycket fritid men nu börjar dagarna bli upptagna igen av någon konstig anledning. Nu har jag en helt annan frihet att vara spontan samt ha helgerna fria vilket känns fantastiskt skönt! Jag hann aldrig få någon abstinens från fotbollen med tanke på att jag nästan direkt gick in och hjälpte till på ungdomssidan i Heby AIF, jag tycker att det är viktigt att man bjuder igen till föreningarna som man har fått så mycket av när man själv spelade fotboll, säger Henrik Alriksson.

Vi hade hört att du inte kunde låta bli fotbollen trots allt. Du har ett engagemang i Upplands Fotbollsförbund, vad gör du då?
– Jag har blivit distriktsförbundskapten för P03 Uppland och det ska bli jätteroligt att få arbeta med fotbollsspelare som verkligen brinner för fotbollen.

Nu har du tid att följa din brorsa Joakim “Kimmen” Alriksson som lämnade Heby AIF för Djurgården för ett antal år sedan. Var spelar han nu?
– Han spelar i Enskede i division 1 och han verkar trivas jättebra där!

Du är rektor på Heby skola. Det är väl ett tufft jobb med stressiga lärare som ska se till att eleverna når alla mål och en del kaxiga elever som kan göra ens dag dryg. Eller är det ett toppenjobb?
– Haha! Jag tycker att jag har ett helt fantastiskt arbete. Jag har nog haft turen att hamna på Heby skola där vi har grymma elever och personal. Självklart kan det vara mycket ibland men utmaningar är bara härligt.

Sala FF och Heby AIF i samma serie i år. Två mycket spännande derbyn. Du har varit tränare i båda klubbarna och känner många av spelarna. Har du någon analys så här tidigt på säsongen om hur det ska gå för lagen, en spelsajt rankar lagen på nedflyttningsplats, vad tror du?
– Jag känner inte att jag har tillräckligt bra koll på de andra lagen för att kunna göra en seriös bedömning, men jag tror och hoppas att båda lagen klarar sig kvar. Heby har en bred trupp och det brukar alltid löna sig i slutändan på en säsong, men det känns som att Heby skulle behöva få in någon poängspelare för att vara säkra på att bli kvar i division 3. Sala har fått in två rutinerade mittbackar och det kommer att betyda mycket för organisationen i laget. Det finns även ett par yngre spelare som förhoppningsvis får sina stora genombrott i år. Jag tror att Sala blir ett mittenlag i år, men med en bra start i serien så vet man aldrig vad som kan hända.

När du tränade Sala FF förra säsongen så sa du att golf var nästa sport på din agenda. Har du köpt klubborna och tagit grönt kort?
– Haha! Jag har inte köpt några klubbor än, men planen är fortfarande att jag ska börja spela.

Nya tränare i både Sala FF och Heby AIF. Känner du till dem sedan tidigare?
– Per-Åke Swärdh har jag koll på sedan tidigare och han passar bra in i föreningen. Han har byggt på sig erfarenhet sedan tidigare och kommer att göra ett bra jobb i Heby. Azad Kalash har jag ingen koll på men jag litar på att Sala vet vad de gör och att det blir bra både kortsiktigt och långsiktigt.

Du känner många av spelarna i båda klubbarna i division 3, vem är viktigast för respektive lag?
– För Hebys del blir de äldre spelarna viktiga och om jag ska välja en så blir det Robert Bosell. Han är en av seriens bästa spelare bara han vill och jag hoppas för Hebys skull att han är motiverad detta år. För Salas del så kan det nog bli något av nyförvärven men jag väljer ändå Jacke Eklund. Det är en spelare som alla lag behöver och om han får till målskyttet igen så kommer han bli ovärderlig för Sala.

Vad tycker du om en ny fotbollssajt på nätet, fyller vi en funktion i all annan bevakning?
– Med tanke på att Sala Allehanda verkar ha lagt ned sin verksamhet så behöver vi all bevakning vi kan få i orten. Bra initiativ!

Får vi se Henrik Alriksson på läktaren på Lärkan och Tegelvallen under säsongen?
– Självklart! Att åka och kolla på matcher är det bästa som finns…Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer