Tärnsjö IF seriesegrare 2016. Foto:Privat


Minns du hur det gick 2016?

Harbo IF, Heby AIF, Järlåsa Vittinge FF, Morgongåva SK, Norrby SK, Östervåla IF, Ransta IK, Runhällen BoIS, Sala FF, Tärnsjö IF, Västerfärnebo AIK 2 år sedan

Ny säsong ska snart inledas och det är inte alltid så lätt att komma ihåg hur det gick säsongen 2016. Sala-Heby Fotboll ger dig svaret.

Ett lokalt seniorlag gick hela vägen och vann sin serie: Tärnsjö IF.
Men hur gick det för övriga lokala seniorlag. Sala-Heby Fotboll har tagit sig tillbaka till säsongen 2016 och kollat läget.

Seriesegrare.
Etta: Tärnsjö IF.
Det blev en kamp mellan TIF och Månkarbo IF och i den 21:a omgången avgjordes det. Till slut vann TIF serien med fyra poäng efter 18 segrar och två förluster. Skuttunge var länge med i “racet” men blev till slut trea och 13 poäng efter Tärnsjö IF.

Prispallen
Tvåa. Östervåla IF:s herrar.
Snacka om succé för ÖIF, som inte ens hade en plats i division 6 i början av 2016. Men väl i den södra sexan var ÖIF ett lag för toppen. Efter 17 segrar och fem förluster slutade ÖIF på en andra plats. När sedan Heby AIF kvalade upp till division 3 stod det klart att ÖIF fick en plats i division 5.
Trea: Heby AIF:s herrar.
En minst sagt lyckad säsong för HAIF, som dock fick jobba för att nå kvalspel till division 3. HAIF slutade trea i division 4 efter främst ett lysande spel hemma på Tegelvallen, men också en hel del starka bortamatcher. Väl i kvalet gick det mesta rätt: 5-0 borta mot Hangvar SK, 2-1 mot Spånga hemma och slutligen 1-1 mot Kista Galaxy på bortaplan.

Placering 4-8
Femma: Sala FF:s herrar.
Det var många som trodde på en bättre placering, men en tunn trupp ställde till det. Endast 31 mål på de 20 matcherna var för klent och SFF hamnade en bit från de bästa lagen (fem poäng från kvalplatsen).
Femma: Runhällen BoIS.
Hyfsad säsong. Knappt, ska tilläggas. Laget hamnade tidigt en bit efter de bästa lagen och efter sju segrar, en oavgjord och åtta förluster var BoIS 20 poäng efter seriesegraren.
Femma: Sala FF:s damer.
Femma på hösten – men trea under den inledande grundserien. SFF:s comeback i division 4 blev bra – laget spelade 14 matcher och det blev sju segrar och lika många förluster.
Sjua: Norrby SK:s damer.
Andra säsongen i division 2 blev bra. Främst för ett bra försvarsspel. Offensivt fanns mer att önska, 19 mål på 18 matcher. Avståndet till nedflyttning blev till slut sex poäng.
Sjua: Östervåla IF:s damer.
Bra säsong av det unga laget. Blandade dock stordåd med mindre bra och var långt efter de bästa lagen. Men sju segrar, tre oavgjorda och åtta förluster bådar gott inför årets säsong.
Sjua: Morgongåva SK.
Klart godkänd säsong av det unga laget. Visserligen långt i från toppen, men MSK var inte i närheten av att åka ur. Laget var dessutom två poäng bättre än Harbo IF efter fyra segrar, sex oavgjorda och åtta förluster.
Åtta: Harbo IF:s herrar.
Även här en godkänd säsong, HIF var trots allt nykomling. Fyra segrar, fyra oavgjorda och tio förluster blev det för rödvitt. Kanske sved det att Morgongåva SK slutade placeringen före.
Åtta: Västerfärnebo AIK.
VAIK fick ordning på spelet på bortaplan och var tio poäng från att åka ur serien. Ja, det var inte ens nära det scenariot. Dessutom kom de placeringen före Ransta IK i division 5.

Placering 9-12
Nia: Ransta IK.
En liten besvikelse den stora anledningen till att RIK inte blev bättre än nia var målskyttet. Blott 26 mål på 22 matcher var näst sämst i division 5.
Tia: Järlåsa Vittinge FF.
Det blev en kamp ändå till sista omgången för nykomlingen JV FF. Då säkrade laget kontraktet efter 1-1 borta mot Funbo IF – som därmed åkte ur. Hade Funbo gjort ett mål till hade det blivit division 6 för Järlåsa Vittinge FF i stället.
Elva: Norrby SK:s herrar.
En säsong att glömma… NSK kom från division 4 och åkte för andra året i följd ur sin serie. Nu efter endast sex segrar på 22 matcher.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer