Johan Johansson. Foto: Privat


Euforin är över – nu är det nytt fokus

Tärnsjö IF 2 år sedan

Det är nästan alltid tränaren eller stjärnan i laget som får rubrikerna i media. Vi tänkte att det är dags att framhäva personerna i bakgrunden som gör ett jättejobb men inte så ofta får rubrikerna. Alla klubbar har någon person som man förknippar med klubben och i Tärnsjö IF är det Johan Johansson.

Johan Johansson  i Tärnsjö IF, en 34-årig singel, alltså i  sina bästa år och som jobbar som flyttstädare. Han tar gärna en golfrunda lite då och då när tid finns. Om sin egen fotbollskarriär säger han att den är inte så imponerande. Två säsonger i klubbens A-lag med en andraplats i interna skytteligan som främsta merit. Han minns dock inte hur många mål det blev. Efter den aktiva tiden hoppade han in i ledarstaben.

Har det euforiska firandet avslutats efter förra säsongens avancemang till division 4?
– Ja, nu har firandet avslutats och nu är det fokus på division 4 och 2017, men man plockar gärna fram det minnet lite då och då.

Nykomlingar i fyran, vill ni fortsätta marschen upp i seriesystemet och ta upp kampen med Heby AIF om platsen som kommunens bästa lag?
– Vi har inte satt upp någon målsättning än, men en är att hålla sig kvar i division 4.

Du är materialförvaltare i klubben, men du har även andra sysslor har jag förstått. Vad gör du då?
– Jag är lagledare och materialförvaltare och sköter det mesta runt laget. Förutom träningarna och matchningen det tar tränare Peter Lenell hand om.

Vi ska prata med materialförvaltarna i ortsklubbarna för det är ett föga glamoröst jobb som vi vill lyfta lite grann. Vad är roligast och tråkigast med mattrisjobbet?
– Roligast är när allt funkar bra och vi vinner matcher. Tråkigast är inte så mycket, men ska vara när vi förlorar då.

I alla klubbar så finns det “stjärnor”. Ni har ju Tim Torstensson och Jimmy Persson. Får de extra service som till exempel speciellt tempererad dryck och nystrukna träningskläder?
– Nej, alla spelare får samma behandling från mig.

Du har förmodligen redan gått igenom sjukvårdsväskan, men hur mycket myggmedel går det åt på Furuvallen under en säsong?
– Går faktiskt inte åt så mycket myggmedel nu för tiden, skulle tippa på en till två flaskor.

Har du koll på allt material nu när det är bara några veckor till premiär och träningsmatcherna är i full gång. För det går väl åt några meter tejp och paket med tvättmedel?
– Ja, jag tror att det mesta ska vara under kontroll, är nog några detaljer som finns kvar att fixa. Som alltid.

Vad är det ultimata lufttrycket i en fotboll?
– Det är oftast för lite om spelarna får säga vad dom tycker.

Sala-Heby Fotboll kollade in er hemsida och funderar lite över vad “julskinkan” är?
– Julskinkan var en liten tävling vi hade under frivilliga träningar innan jul, där man fick poäng om man vara med och tränade och poäng om man vann matchen på träningen. Mest poäng vann en julskinka helt enkelt.

23 april klockan 16.00 är en speciell tidpunkt för då kommer Bälinge IF till Tärnsjö för seriepremiär i fyran. Hur mycket ser du fram emot det?
– Man längtar till den dagen ska bli otroligt kul och spännande, ska bli kul och se hur vi står oss i division 4.

Jag brukar fråga som avslutning om det är något han vill avslöja om sig själv. Något som kan vara intressant för läsarna. Men får svaret av Johan att det finns ingenting att avslöja.
Det är när jag får de svaren så strömmar det in mail om intressanta saker från anonyma avsändare. Vi på Sala-Heby Fotboll väntar med spänning.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer