Baban Nouri. Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Nykomlingen hoppas kunna överraska

Heby AIF 2 år sedan

På påskafton startar seriespelet för Heby AIF. Laget som förra säsongen tog sig till division 3 efter att ha vunnit två kval. Nu hoppas de kunna överraska.
– Vi är förberedda. Vi går in för att vinna varje match, säger nye tränaren Per-Åke Swärdh.

Försäsongen är avklarad och nu är det snart dags för domaren att blåsa igång seriespelet. Heby AIF har sedan januari tränat fyra gånger i veckan. Det har mestadels varit fotbollsträning men också crossfit. I mars drog träningsspelandet igång.
– Vi har ingen jättestor trupp men det är så vi vill ha det, säger Per-Åke Swärdh som berättar att samtliga spelare fått chans att visa upp sig i de sex träningsmatcher HAIF har spelat under försäsongen.

Laget byggs kring en stark centrallinje med Marcus Arvidsson i mål, Linus Ahlin och Anton Hovstadius i backlinjen samt Robert Bosell på mittfältet. Per-Åke Swärdh hade hyfsad koll på truppen när han tog över uppdraget som huvudtränare i Heby AIF men har också överraskats.
– Baban Nouri, en ung kille född 1998 från Morgongåva som förra säsongen spelade i IFK Uppsala, har imponerat på försäsongen. En vänsterfotad ytterforward som fått speltid i samtliga träningsmatcher. Han är högaktuell för speltid även i premiären.

Per-Åke Swärdh säger att målet med säsongen är att försöka vinna varje match även om han inser att HAIF realistiskt sett bör placera sig på den nedre halvan av tabellen. Men han tror också att en bra inledningen på serien kan stärka självförtroendet.
– Vår tanke är att lägga fokus på det taktiska. Då det är en tuff serie blir det viktigt. Många lag vill äga boll men båda lagen kan ju inte göra det, så vi måste ha med oss att vi inte alltid kan vara det spelförande laget. Men vi jobbar så klart på att ha ett eget etablerat spel, säger Per-Åke.

Den 17 juni och 23 september blir två viktiga datum för alla som gillar fotboll i Sala-Hebyorten. Då är det derbyn mellan Heby AIF och Sala FF. Även om Per-Åke Swärdh inte är från orten så märker han att derbyna kommer att bli viktiga.
– Det märks på alla runt omkring. Men vi får väl anses vara lite underdogs då Sala FF är ett etablerat division 3-lag.

Påskafton bjuder på seriepremiär på bortaplan mot Västerås IK, som ramlade ur division 2 förra säsongen. Ett av de lag Per-Åke tror kommer att vara med och slåss i toppen av serien.
– Enköpings SK är min favorit till seriesegern. De har en bra trupp även om den är ganska tunn. I övrigt tror jag Vallentuna BK, Täby FK, Vaksala SK och VIK kommer att vara med i toppen.

Om premiären säger Per-Åke Swärdh:
– Det känns jättebra, vi är förberedda. Vi har bra koll på VIK. De har hemmaplan och kommer från division 2 så det är de som måste vinna. Så det blir en härlig nöt att knäcka.

Du vet väl att Sala-Heby Fotboll liverapporterar från Heby AIF:s premiär. Matchstart 14.00.

HEBY AIF
Serie:
Division 3 Östra Svealand.
Tränare: Per-Åke Swärdh (ny för den här säsongen).
Placering i fjol: Trea i division 4 Uppland, kvalade upp.
Nyförvärv: Björn Hasselgren, IK Trikadien, James Papa Yeboah, Stockholms-lag, Ramus Östergård-Hansen, IF Vindhemspojkarna, Wictor Swärdh, Bälinge IF, Simon Lundin, Morgongåva SK, Samuel Englund Nivala och Baban Nouri, IFK Uppsala.
Spelarförluster: Niklas Svärd, Niklas Karlsson, Kim Eriksson, David Dotterman, Shano Hassan och Martin Lindbom.
Målsättning: Nytt kontrakt men också att vinna varje match.
Seriefavorit: Enköpings SK.
Premiär: Västerås IK borta lördag 15 april.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer