Azad Kalash. Foto: Carl-Henrik Rapp


Valet var fotboll eller taekwendo

Sala FF 2 år sedan

På annandag påsk är det äntligen dags för Azad Kalash att visa upp sig på Lärkan tillsammans med sitt lag Sala FF i premiären i division 3 östra Svealand mot Enebybergs IF.

Sala-Heby Fotboll träffar Azad Kalash några dagar före seriepremiären för Sala FF. Azad är ny tränare i klubben den här säsongen och det är för första gången han tränar ett lag i division 3.
Det verkar vara ett ödmjukt släkte de här fotbollstränarna jag träffar på och Azad är inget undantag märker jag ganska snart. De kanske blir annorlunda när de står där nere vid linjen och coachar sina lag.
Azad Kalash är 31 år, bor i Enköping och arbetar som driftledare på Pågens.

Vad har du för bakgrund som fotbollsspelare?
– Jag gick fotbollsklass i skolan, men slutade redan som 16-åring. Jag kombinerade fotbollen med sporten taekwendo och det sistnämnda gick först. Fotbollen lockade dock tillbaka mig och när jag var 20 år så var jag huvudtränare i IFK Västerås juniorer som kvalade till juniorallsvenskan. Jag har även tränat Irsta lag i fyran, BK30 P96 och Procyon i Upplandsfyran. På CV finns också förbundskapten för P99. Jag fick även en fråga från ungdomssidan i Djurgårdens IF om ett tränaruppdrag men tackade nej för att det inte stämde i tiden för mig då, berättar han.

Vad har du för mål och visioner med ditt fotbollstränande?
– Arsenal nästa! Nej, men ett realistiskt mål för mig är superettan. Jag har alla de utbildningar som krävs för nivån.

Du har en hel ledarstab runt dig i Sala FF. De flesta kan du säkert hantera. Men materialförvaltare Johan Norgren ska inte vara lätt sägs det så hur klarar du den biten att basa över honom?
– Jäkligt dryg! Skojade bara, det är en fantastisk människa. Det ska hända på en gång när det gäller Johan som till exempel startelvan vill han ha innan jag har tagit ut den.

Seriepremiär på annandag påsk, läget?
– Det ska bli så kul att komma igång. Vi har väntat på premiären och känner att nu drar alla åt samma håll. Det är en skadefri trupp förstärkt av två mycket bra mittbackar och flera juniorer som snabbt har växt in i A-lagströjorna. En av dem är August Dalfjord som kan bli årets utropstecken om hans utveckling fortsätter i samma takt.

Matchstart i premiären hemma mot Enebyberg på annandag påsk är klockan 14.00. Sala-Heby Fotboll kommer att liverapportera från Lärkan.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer