Andreas Ljunggren-Eriksson. Foto: Carl-Henrik Rapp


Ante är tillbaka i moderklubben

Sala FF 2 år sedan

Andreas Ljunggren Eriksson är tillbaka i moderklubben Sala FF som han lämnade som tolvåring.

Jag har bokat möte med Andreas Ljunggren Eriksson på hans arbetsplats strax före påskhelgen. Andreas kallas ofta för Ante och det smeknamnet använder vi här i texten fortsättningsvis.
Jag bodde i samma kvarter som Ante när han var liten och pratade ofta med hans pappa Ulf när man stötte på honom. Då blev det mest tennissnack.
Uffe var framgångsrik inom tennisen och spelade bland annat dubbel i Kings Cup med Ove Bengtsson och kvalade 1979 in i Wimbledons huvudturnering där han i första omgången föll mot amerikanen Marty Riessen. Han blev dessutom svensk mästare vid sju olika tillfällen som junior och senior.

Ante och jag sätter oss i ett mötesrum där han normalt tar emot sina kunder på försäkringsbolaget där han är anställd. Han ville till hemtrakterna igen och börja “jobba” för det hade han aldrig gjort, säger han.
När möjligheten dök upp om jobb på Länsförsäkringar så togs även kontakter med Västerås SK som han spelat för tidigare. Det blev en klassvärvning när Ante anslöt året innan Johan Mjällby kom till klubben.
Men säsongen 2015 blev inte som han hade tänkt sig. Det började med att han var borta ett antal matcher av familjeskäl. Som följdes upp med en hjärnskakning. Inte nog med det säsongen innehöll också en blodpropp i armen. Så man kan lätt säga att den sista (?) säsongen som aktiv spelare var värdelös.

Nu är du tillbaka i Sala FF i ledarteamet. Är det som manager du ska jobba i din moderklubb och stå där ute vid linjen och domdera?
– Ne,j absolut inte. Min roll är att jobba individuellt med spelarna och framförallt med de unga spelarna. Sala FF har haft kontakt med mig de senaste fem-sex åren och nu kändes det rätt att göra en insats, säger han.

Det är en rutinerad kraft division 3-klubben Sala FF har fått in i ledarteamet. Ante lämnade Sala FF som tolvåring. Då valde han fotbollen men det hade lika gärna kunnat bli innebandy eller ishockey där 85:orna tog hem DM-guldet innan det blev fotboll.
Från att Ante var tolv år har hans liv handlat om fotboll. Gymnasiet gjorde han i Norrköping där det fanns riksintag på fotbollsgymnasiet och han spelade i IFK Norrköpings U-lag under tre säsonger.
Efter det har det varit elitfotboll i tur och ordning i följande klubbar: Västerås SK, Enköpings SK, Degerfors IF, Ljungskile SK, IK Brage och återigen VSK.

Vi småpratar om en massa andra saker som vi inte tänker ta upp här, men jag tycker att Ante ser ut att må bra i dag efter den långa skadetiden. När Ante sedan berättar att han och hans fästmö den 14 juli beräknar att utöka familjen med en liten kille så ser han ännu piggare och stoltare ut.

Jag hade en fråga till i blocket men jag ställde den aldrig för jag tror att Ante är uttjatad med den frågan och blir det ett ja senare så är det bonus. Men jag hade tänkt fråga om han skulle spela i år i Sala FF.
Och vem vet han kanske redan är på mittfältet på annandag påsk i premiären.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer