Div 3 östra Svealand


Sala-Heby Fotboll kollar in trean

Heby AIF, Sala FF 2 år sedan

Division 3 östra Svealand med Heby AIF och Sala FF är igång och Sala-Heby Fotboll har kollat in resultaten i seriens matcher.

Seriepremiären i division 3 östra Svealand är avverkad och Sala-Heby Fotboll har kollat in matcherna i seriens premiär. Något vi kommer att göra under hela säsongen.
Nu kör vi!

Täby FK-Enköpings SK 3-1
Täby FK mötte Enköpings SK, det var ett tungviktsmöte då båda klubbarna tippas vara med i serietoppen.
Gästerna tog ledningen i andra halvleks inledning på straff. Det var en bekanting för Sala FF, Calle Söderberg som spelade i Sala FF 2015 som fälldes och fick straffen med sig. Efter det tog hemmalaget tag i matchen och vände till seger med 3-1.

Vallentuna BK-Vaksala SK 0-0
Vallentuna tog emot nykomlingen Vaksala SK. Hemmalaget tippas också som topplag. Rapporter från besökare på den matchen säger att Vallentuna har lite mer boll, men det är Vaksala som har de hetaste chanserna. Slutresultat 0-0 och det verkar vara Vaksala som är mest nöjda med det. I Uppsalaklubben spelar för övrigt Johan Godén, fostrad i Sala FF – men som också spelat i Heby AIF.

Västerås IK-Heby AIF 2-1
Västerås IK, som är degraderat från division 2, tog emot nykomlingen Heby AIF på påskafton.
VIK har mest boll och målchanser fram till fem minuter före paus då de drabbas av en utvisning. H
eby jämnar ut spelet och har några chanser i slutet av halvleken och i andra så tar HAIF ledningen med 0-1 i 52:a minuten. Det såg då stabilt ut för Heby men med 20-25 minuter kvar så krigade VIK med tio man sig tillbaka och gör två mål och plockar hem trepoängaren.

IFK Uppsala-IFK Österåker 1-3
Två nykomlingar i division 3 och vi läser på IFK Uppsalas hemsida följande:
Om det hade förts statistik över bollinnehavet hade IFK Uppsala vunnit den avdelningen, men sett till målchanser kunde gästernas seger varit större. Hemmalaget noterades bara för två riktiga farligheter under 90 minuter. Bästa betyget idag går till en av få som redan tidigare spelat i trean; Balen Nouri, förra året i Sala FF, som Österåkers högerförsvar hade stora problem med.

Märsta IK-Riala GoIF 2-0
Bortalaget Riala drabbas av en utvisning efter en timmes spel och då avgör Märsta matchen med två mål sista halvtimmen. Slut 2-0.

Sala FF-Enebybergs IF 4-0
Följande läser vi på bortalagets hemsida:
Tuffast tänkbara start på säsongen där det finns mycket att jobba på. Det hade kunnat bli en annan match om någon av de tidiga målchanserna hade resulterat i mål men Salas målvakt gör några väldigt bra räddningar. Över 90 minuter vinner Sala välförtjänt där de är betydligt effektivare sista tredjedelen.

Andra omgången spelas så här:
Lördag 22 april
13:00 Enköpings SK-IFK Uppsala (Enavallen)
13:00 Heby AIF-Täby FK (Tegelvallen)
14:00 IFK Österåker-Märsta IK (Åkersberga IP)
14:00 Enebybergs IF-Västerås IK (Enebybergs IP)
Söndag 23 april
14:00 Vaksala SK-Sala FF (Årsta IP)
18:00 Riala GoIF-Vallentuna BK (Norrtälje Sportcentrum)Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer