Axel Hedlund, Adam Berggren och Freddy Masonen i Runhällen BoIS. Foto: Privat


Runhällen hoppas bli ett topplag

Runhällen BoIS 2 år sedan

2013 kom Runhällen sist i division 7. De senaste tre säsongerna har de varit ett stabilt mittenlag. 2017 hoppas de kunna hota i toppen av serien.
– Målsättningen är att komma topp 3, säger Olle Hedlund som tränar Runhällen tillsammans med Fredrik Johansson och Martin Lindbom.

Det är alltså en trio som ska leda Runhällen BoIS den här säsongen. Men något uttalad huvudtränare bland de tre finns det inte.
– Nej, det är det inte. Jag kommer att spela en del och det är väl tanken att Fredrik också ska göra det. Martin har precis opererat sig så han är inte aktuell. Men det finns ingen rang inom oss, alla kommer att hålla i träningarna, säger Olle Hedlund.

Runhällen har under försäsongen tränat två gånger i veckan och oftast varit tio-tolv spelare på träningarna. I truppen är de dock runt 18 man, varav några spelare som gör comeback efter skador.
– Både Victor Hermansson och Christoffer Swartling är tillbaka efter benbrott så de känns nästan som nyförvärv.

På minussidan finns en del kvalité. David Namerius, tio mål förra säsongen, och målvakten Fredrik Hedlund.
– David går till Tärnsjö IF i division 4 och Fredrik till Sala FF i division 3 så det är ju ganska bra spelare som lämnar. Och målvakter växer inte på träd, så man får pussla lite, säger Olle Hedlund.

Runhällen har inte spelat några träningsmatcher utan använt Upplandscupen som försäsong. Där kom de sist i sin grupp. Inledningsmatchen slutade med förlust med hela 9-1 mot Börje SK.
– Då var vi inte igång ännu. Det var första gången vi var på konstgräs för säsongen så den matchen var bara att glömma, säger Olle Hedlund som ändå tror och hoppas att Runhällen ska vara med och slåss i toppen av serien.

– Vi siktar på topp 3, men det är svårt att sia. Det är många nya lag som vi inte har så jättebra koll på. Många har vi aldrig mött tidigare men Armeniska var bra förra året, och de har gått bra på försäsongen.

På lördag (22 april) inleds serien mot ISUN på bortaplan. Två veckor senare är det hemmapremiär på Runavallen mot Torpedo Kamrat FK.

RUNHÄLLEN BOIS
Serie:
 Division 7 Västra.
Tränare: Olle Hedlund, Fredrik “Saxen” Johansson och Martin Lindbom (nya för i år).
Placering i fjol: Femma i division 7.
Nyförvärv: Nils Jansäter, Rasmus Frandsen (klubblösa), Marcus Hillström och Sebastian Stenmark (Vittinge Järlåsa FF).
Spelarförluster: Fredrik Hedlund (Sala FF), David Namerius (Tärnsjö IF).
Målsättning: Topp 3.
Seriefavorit: Armeniska United FK.
Premiär: ISUN borta lördag 22 april.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer