Handrin Thunqvist foto: Carl-Henrik Rapp


Handrin brinner för damerna

Norrby SK 2 år sedan

Handrin Thunqvist är ny tränare för Norrby SK:s damlag. En kille som är stor förespråkare för damfotboll och dess utveckling.

Han är ny tränare i Norrby SK:s damlag och i morgon, lördag, går han in i hetluften när laget har seriepremiär borta mot Fanna BK.

33-åriga Handrin Thunqvist jobbar som planerare på Thomas Betong och det är med lite stolthet han berättar att fabriken ska bygga ut för 100 miljoner. Familjen består av fru och två döttrar. Han har bröder som också är engagerade i fotboll, en bror är assisterande tränare i Heby AIF och en har spelat i Uppsala-Kurd.

Vi frågar om hans egen bakgrund som spelare?
– Skadorna stoppade, mig men jag har spelat i Morgongåva SK, Heby AIF, Runhällen BoIS, JV FF och Uppsala Kurd.

Tränarkarriären, hur ser den ut?
– Jag har tränat Heby AIF:s damlag och brinner för damfotboll. Startade fotbollslek i Heby, jag har två döttrar som älskar fotboll.
Jag jobbar för att fler flickor och damer ska spela längre. som det är nu så slutar många för tidigt. Det ska satsas på utbildade tränare för flickor också. Det är för mycket att man frågar någon farsa, att det kan väl du ta det där tränaruppdraget. Sedan är det om vi jämför damer och herrar så har herrarna sina 7-16-jobb, men kvinnor oftare jobbar inom handel och vårdsektorn med obekväma arbetstider som missgynnar kvinnornas träningsmöjligheter.

Handrin är en man som har många goda tankar om damfotbollen och dess utveckling och något annat han tar upp är att tränare ska hjälpa varandra och det ska inte vara någon prestige mellan klubbar.

Gör du något annat än tränar fotboll och planerar på Thomas Betong?
– Jag dömer innebandy också för herrar upp till trean och damettan.

Något annat du vill lägga till eller säga nu när du har chansen?
– Ja det skulle vara att Jonte Pierrou (tidigare spelare i Sala FF) ska ha “kred” för att han tar hand om markservicen så att jag fick tillbaka en erfaren spelare i Elin Johansson, säger Handrin Thunqvist.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer