Östervåla IF när det stod klart att de gick upp i division 5. Foto: Privat


Nykomlingen vill säkra nytt kontrakt

Östervåla IF 2 år sedan

2015 kom Östervåla IF tvåa i division 7 och gick upp i sexan. Förra säsongen kom de tvåa i division 6 och återigen räckte det till serieavancemang. Nu är ÖIF i division 5 för första gången sedan 2003.

Trots serieavancemanget har intresset hos spelarna i Östervåla IF lämnat en del att önska.
– Vi har varit åtta-nio spelare på träningarna. Jag hade hoppats att det faktum att vi spelar i femman för första gången på länge skulle locka. Men några har spelat innebandy, andra har inte visat så mycket intresse. Så försäsongen har inte bjudit på optimala förutsättningar, säger Rasmus Boman, som är spelande tränare i Östervåla IF.

Den dåliga uppslutningen har gjort att ÖIF fått ringa in spelare för att få ihop fullt manskap till försäsongsmatcherna. Ett annan problem har varit målvaktsfrågan. Båda målvakterna från förra säsongen har slutat och under försäsongsmatcherna har de använts sig av fyra olika målisar.
– Nu har Andreas Sundlöf som är utespelare, men som stått i mål tidigare, bestämt sig för att ställa upp, i alla fall under vårsäsongen som målvakt, säger Rasmus Boman.

Men det finns ett gäng spelare som ska se till att ÖIF klarar sig kvar i division 5.
Nyckelspelare blir centrallinjen med rutinerade mittbacken Thomas Eriksson, Simon Gustavsson på mittfältet och Kim Norgren längst fram.
– Det är de som kommer att hålla ihop laget. Kim vann också skytteligan för oss förra säsongen. Nyförvärvet Johan Holm kommer också bli viktig. Han har spelat i division 3 tidigare, vilket syns.

Premiären på söndag (23 april) blir mot tuffast tänkbara motstånd, seriefavoriten Månkarbo IF på bortaplan.
– Enligt oddsen är de seriefavoriter med 1,67 medan vi har högst odds, 130,00. Vi får nog räkna med att vara på nedre halvan av tabellen. Femman är en tuff serie och vi har gått dit från division 7 på två år, säger Rasmus Boman.

ÖSTERVÅLA IF
Serie:
 Division 5 Norra.
Tränare: Rasmus Boman
Placering i fjol: Tvåa i division 6, avancerade till division 5.
Nyförvärv: Johan Holm, IK Hinden, och Najib Daryabi, uppflyttad från ungdomsledet.
Spelarförluster: Dmitri Sandström och Kim Wictorsson, slutat.
Målsättning: Nytt kontrakt.
Seriefavorit: Månkarbo IF.
Premiär: Månkarbo IF borta söndag 23 april.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer