Linda Johannesson, Norrby SK. Foto: Privat


Ledning blev förlust för NSK

Norrby SK 2 år sedan

Det blev inga poäng för Norrby SK när damernas division 2 mellersta Svealand drog igång under lördagen. Fanna BK, som förra säsongen spelade i division 1, blev för svåra och vann på hemmaplan med 2-1 (1-1).

– Vi var värda tre poäng men det blev tyvärr inga alls, säger Handrin Thunqvist, tränare i Norrby SK.

NSK fick annars en kanonstart på matchen då Linda Johannesson gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten. Hon fick en boll bakom Fannas backlinje och gjorde sedan inget misstag. Men bara minuter innan pausvilan kunde Fanna kvittera.
– Det var väldigt psykologiskt jobbigt, säger Handrin.

Och värre skulle det bli. I inledningen av den andra halvleken gör Fanna 2-1 på en av sina få chanser. Ett resultat som stod sig matchen ut.
– De har tre chanser och sätter två av dom. Vi skapar mycket men sätter inte våra chanser. Bland annat en stolpe i 75:e minuten. Marginalerna var inte på vår sida. Men vi visar upp ett bra spel, nu är vi i fas, säger Handrin som ger Linda Johannesson beröm.

– Hon gör en jättebra match. Jag vet inte hur mycket hon kan springa. Sedan var Elin Johansson stabil som mittback. Det är skönt att hon är tillbaka.

Smolk i bägaren var att hela fyra spelare fick kliva av på grund av skador. Sandra Fridemark, Ida Svahn, Emma Löfgren och Emilia Ericsson fick samtliga gå av på grund av skador. Förmodligen så kommer ingen av dom att kunna medverka i hemmapremiären mot Rimbo IF kommande helg.
– Men då går vi för seger, det finns inget annat, säger Handrin Thunqvist.


  • Betyg   Linda Johannesson
  • Betyg   Elin Johansson
  • Betyg   Emma Löfgren


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer