Olle Hedlund Runhällen BOIS foto: privat


Olle målskytt när BoIS inledde svagt

Runhällen BoIS 2 år sedan

Sex mål i egen kasse i kylslagen premiär för Runhällen BoIS.

Seriepremiären på bortaplan för Runhällen BoIS i division 7 är avklarad, förlust 1-6 (1-4).
Motståndarna ISUN, som är en förkortning av Idrottssällskapet Uppsala Norra, bildades år 2007. Åren mellan 2008 till 2014 blev ISUN ett etablerat korplag i Uppsala. Under hösten 2014 togs beslutet att börja spela seniorfotboll.
Säsongen 2015 vann klubben division 8 Uppland och förra säsongen slutade de på fjärde plats i sjuan.

Det var riktigt blåsigt på Stenhagens konstgräsplan på lördagseftermiddagen och det var en frusen tränare Martin Lindbom som längtade efter en bastu direkt efter matchen. Och det blev ingen rolig premiär för Runhällen.
– Laget gör en bedrövlig insats och om inställningen som visades i dag fortsätter så blir det en tuff säsong, berättar Martin Lindbom.

Hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt och har ledningen efter drygt 20 minuter med 2-0.
Då börjar Runhällen komma in i matchen och får ett par hörnor och det ser mycket bättre ut.
På en hörna i den 28:e minuten nickar Olle Hedlund in reducering till 2-1.  Det ser bra ut några minuter men felpassningarna är tillbaka och ISUN tar tillbaka kommandot och gör ytterligare två mål i första halvlek och det står 4-1 i paus.

I andra halvlek kontrollerar ISUN matchen och gör två mål till på sina chanser. Runhällen har ett friläge i andra men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 6-1.
Martin Lindbom vill inte premiera någon spelare i sitt lag och nu är det två veckor till nästa seriematch så Runhällen BOIS får åka hem och slicka såren och träna hårt.
Publiksiffran var 28 tappra själar i kyla och blåst. Martin tycker att matchens höjdpunkt var när supporterskaran på läktaren i andra halvlek bränner av tre bengaler.

 Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer