Jakob Eklund, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Eklund frälste Sala med sen kvittering

Sala FF 2 år sedan

Sala FF fortsätter plocka poäng. På söndagseftermiddagen lyckades laget hämta in ett 3-1-underläge mot Vaksala IF efter att Jakob Eklund kvitterat till 3-3 i slutminuten.
Men det stora smolket i glädjebägaren. Jimmy Kakembo utgick efter halvtimmen med en befarad ledbandsskada.

På ett väderomväxlande och kylslaget Årsta IP konstgräs ställdes Sala FF mot seriens nykomling Vaksala SK i divison 3 östra Svealand.
Det började bra för Sala som redan efter 20 minuter tog ledningen genom måltjuven Jakob Eklund.
– Vi har bra koll på hur de vill bygga spelet, säger Salas tränare Azad Kalsh. Vi har farliga omställningar och har en del boll. Det känns som att vi har kontroll.

Efter den fina starten kom ett par mardrömsminuter som Sala helst vill glömma. I den 28:e minuten kvitterade Vaksala på en hörna och bara minuter senare blev det återigen virrigt i försvaret när Pontus Eriksson gav Vaksala ledningen. Osäkerheten i försvarslinjen fortsatte när Vaksala åter igen lyckades ta sig in i målområdet och minuterna senare gjorde 3-1.
– Vi blir alldeles för bolltittande i vårat spel och låter Vaksala komma runt på kanterna.

Bara minuter senare vred sig Jimmy Kakembo i plågor och tvingades åka ambulans till akuten med en befarad ledbandsskada.
– Det såg inte alls bra ut, säger Azad Kalash. Jag stod bara några meter ifrån honom och hörde hur det knakade i knät. Jag hoppas att det inte är något allvarligt.

Då lyfte sig kollektivet inför andra halvlek.
– Efter Jimmys skada tar vi tag i spelet igen. Vi pressar högt och har mycket energi och en riktigt bra moral i laget, säger Azad Kalash.

Sala krigade hårt under andra halvleken samtidigt som Vaksala drog sig tillbaka.
Reduceringen till 3-2 kom i den 52:a minuten när Rigest Hysko var sist på bollen efter en fin frispark från Italo Gonzalez.
Den starka pressen fortsatte och i den sista minuten slet sig Jakob Eklund fri från sin kant, efter en fin boll från Rigest Hysko. Eklund slog elegant in kvitteringsmålet, 3-3, som blev slutresultatet.

Salas tränare var trots tappet nöjd med poängen.
– Klart att vi vill ha tre poäng med den starten. Men när vi tappade ledningen började vi hänga för mycket med våra huvuden. Så det känns ändå som en liten vinst. Vi hade mer bollinnehav och hade det varit fem minuter extra tilläggstid att spela hade vi vunnit.

Matchfakta:
Vaksala SK – Sala FF 3-3 (3-1)
Målen: 0-1 (20) Jakob Eklund, 1-1 (28), 2-1 (31), 3-1 (33), 3-2 (52) Rigest Hysko, 3-3 (90) Jakob Eklund
Publik: 100.


  • Betyg   Jakob Eklund
  • Betyg   Rigest Hysko
  • Betyg   Marcus Lindholm


Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer