Michael Andersson tränade Sala FF 2013-14. Foto: Ove Eriksson


Nio-Noll Nio Poäng

Sala FF 2 år sedan

Sala-Heby Fotboll går utanför våra kommungränser i dag och kollar upp hur det går för Salabon Michael Andersson i sin nuvarande klubb.

Det här är ju en hemsida som ska följa fotbollen i Sala och Heby kommun och det är största prioritet. Men ibland gör Sala-Heby Fotboll nedslag någonstans utanför vårt område men med anknytning till vårt område. Det kan vara intressant (hoppas vi) att veta till exempel “vad gör han/hon i dag?

Vi har träffat Michael Andersson som bor i Sala. Han har tränat Sala FF men är nu tränare i Skiljebo SK i Västerås och har tillsammans med sitt lag fått en rivstart på säsongen.

Imponerande start i division 2 norra Svealand för ditt Skiljebo SK. Tre matcher, nio poäng, nio gjorda mål och noll insläppta. Det ser ut som att alla lagdelar fungerar?

– Ja, vi har lyckats hitta bra positioner, framförallt i försvarsspelet. I år har vi kapacitet att vinna matcher på olika sätt, det tycker jag vi saknat tidigare det och det skapar naturligtvis en trygghet, säger Michael Andersson.

Vi kan se något som liknar Håbo FF:s framfart i trean när du tränade Sala FF. De prenumererade på förstaplatsen från omgång ett till omgång 22. Kan det bli något liknande?

– Jag hade ju inte Sala FF det året Håbo vann, men självklart var det en imponerande prestation. Jag har beslutat mig för att undvika att förvänta mig en massa saker men visst har vi planerat för att vinna serien. Det är en rimlig målsättning i år.

Av de nio mål ni gjort hittills så är de fördelade på åtta målskyttar, varav en är Sebastian Avdic som spelade i Sala FF förra säsongen. Det tyder på styrka att ha så många som kan göra mål men tränare brukar väl vilja ha en skyttekung som kan göra 20 baljor?

– Jag blir inte förvånad om skytteligavinnaren har SSK som klubbtillhörigheten 2017.

Västeråsarna verkar vara svårflörtade för det kom “bara” 124 åskådare och tittade på er premiärmatch i tvåan. Om vi jämför med din gamla klubb så hade ni 200 färre åskådare än dem i premiären. Lockar inte fin fotboll?

– Sala FF är ju stadens lag och det kan inte SSK mäta sig med. Västerås har VSK. Jag får väl kaxa upp mig lite i media så kanske publiken letar sig ut till Hamre IP.

Det blir en riktig värdemätare på lördag när ni tar emot BK Forward på Hamre IP. Det blir säkert en avslappnad och skön träningsvecka inför den fajten?

– Vi får nog räkna med en tuff match på lördag. BK Forward ser stabila ut men jag ska se till att vara klar över hur vi ska vinna matchen innan dess. Självklart blir det en skönare atmosfär i omklädningsrummet efter en seger. Samtidigt är konkurrensen hård och det skall innebära att grabbarna är skärpta ute på träningsplanen.

Följer du salahebyfotboll.se så att du har koll på din gamla klubb?

– Ja, jag följer salahebyfotboll.se. Bra initiativ tycker jag. Det är betydelsefullt för Salaklubbarna det ni gör nu. Lycka till!Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer