Alex längtade hem

Sala FF, Västerfärnebo AIK 2 år sedan

Alexander Söderström längtade hem till kompisarna i Västerfärnebo och han har stora möjligheter att bli skyttekung i femman.

Efter en skadedrabbad säsong lämnade Alexander Söderström Sala FF i höstas. Han har gjort en lång resa under vintern i Asien och nu är han taggad på fotboll igen i moderklubben Västerfärnebo AIK.

Tillbaka i moderklubben igen, längtade du hem?
– Längtade mest efter att spela med kompisarna igen. Förra säsongen blev förstörd av en mängd skador och få spelare på träningarna så jag hade inte motivation till 100 procent att köra vidare, säger “Alex”.

Du gav upp en lovande hockeykarriär med spel i bland annat Leksand. Nu har du lämnat Sala FF för att spela två divisioner lägre. Är det för mycket träning som är jobbigt?
– Nej, träningsmängden har aldrig varit något problem. Men det tar på skallen när det börjar gå bra och komma tillbaka och att sedan slå upp samma skada gång på gång. Det var mest därför jag slutade i Sala FF förra året.

Du har rest mycket under vintern har vi fått veta, var har du varit?
– Jag var i Kambodja, Thailand och Filippinerna. Var borta i sju veckor, så det var en lagom semester efter säsongen.

Det största avtrycket i Sala FF gjorde du uppe i Ytterhogdal för några år sedan. Från halva planen drev du bollen och satte segermålet. Det var väl en härlig känsla?
– Det var en fantastisk känsla. Komma in som avbytare och få sätta dit den är alltid gött. Det målet är väl det bästa minnet från tiden i Sala.

Du har själv gjort mer än hälften av Västerfärnebos mål under försäsongen. Är inte backlinjerna lika tuffa som i trean?
– Vi har mött nästan bara  division 4-lag men visst är det lite skillnad. Har fått en annan roll i Vaiken där jag har mycket mer boll. Har lika mycket boll på tio minuter som jag hade på en hel match i Sala. Har fått kliva ner på en 10-roll som passar bra då jag ofta kan komma löpandes mot backlinjen med boll. Det är väl den största skillnaden hittills.

Skjuter du upp Färnebo i fyran i år?
– Vi har ett bra lag i år. Många som kan göra mål och ett bra försvar. Ska vi gå upp så måste alla leverera!

På bilden ser vi Alex iförd den mundering man under säsongen 2015 fick som matchens lirare. En snygg hatt och fluga efter segern mot Ytterhogdal på bortaplan

På torsdag 27 april har Västerfärnebo AIK seriepremiär mot Babylon FK på bortaplanOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer