Ismail Abrahimi, Viktor Hanning, Jakob Eriksmark och Joel Markefka i Morgongåva SK. Foto: Samuel Sillén


Morgongåva SK ställer ett ungt lag på benen

Morgongåva SK 2 år sedan

På fredag går Morgongåva SK in i seriespelet när Upsala IF:s andralag kommer på besök till Ramsjövallen. Ett av fyra andralag som finns med i Gåvans division 6-serie.
– När det kommer till andralagen är det alltid svårt att veta vad de kommer med för spelare, säger Niklas Nilsson, tränare i MSK.

Morgongåva SK kommer den här säsongen köra med två lag i seriespel, ett i division 6 och ett i division 7.
– En av målsättningarna är att vi ska kunna få ihop det till två lag. Det är viktigt att alla får chansen att spela fotboll. Har man bara ett lag blir det jobbigt för spelare 12, 13, 14 och så vidare. Det kommer att bli mycket jobb, men det är värt att ha två lag, säger Niklas Nilsson.

Vad som gör det ännu jobbigare är att MSK tappat en del spelare. Ett gäng har slutat medan några tagit steget över till Heby AIF. Men Niklas Nilsson ser det mer som ett erkännande än något negativt.
– Vi får se det som något bra när spelare är mogna att gå vidare till större klubbar som Heby. Tittar du på Hebys lag i år så är det många som kommer från Gåvan.

Säsongen 2017 kommer MSK att ställa ett ungt lag på benen med många spelare födda 1999. Joakim Gustafsson blir viktig som mittback och sedan Mikael Carlstam och Simon Hellman på innermittfält.
– Sedan har vi fått igång Albin Heidenborg. Så det finns några som sticker ut lite.

Försäsongen har varit varierad med många olika som tränat. De har varit runt 15-17 spelare på träningarna men väldigt varierat med vilka spelare som varit på plats. Stommen har legat på ungefär tio personer.

Premiären är på fredag (28 april) och Upsala IF står som motståndare
– Det blir på B-planen på Ramsjövallen. Den är faktiskt riktigt bra och det blir kul att börja på hemmaplan. Jag har ingen aning vad Upsala IF kommer med. Har de ett gäng A-spelare med blir det jobbigt, säger Niklas Nilsson.

MORGONGÅVA SK
Serie:
 Division 6 Västra.
Tränare: Niklas Nilsson.
Placering i fjol: Sjua i division 6.
Nyförvärv: Pelle Johannesson, Järlåsa Vittinge FF, Emanuel Edberg, comeback. Dessutom lyfter MSK upp en del födda 2001 från ungdomsledet.
Spelarförluster: Oskar Fredriksson, Christoffer Näsvi, Philip Larsson, Markus Foxell, Fred Cajander, Andy Magnusson, Fredrik Andersson har samtliga slutat. Simon Lundin, Cornelis Myhr, Sebastian Nilsson, samtliga till Heby AIF.
Målsättning: Vi går in för att vinna varje match, men viktigast är att vi håller oss kvar.
Seriefavorit: Bälinge City.
Premiär: Upsala IF 2 hemma fredag 28 april.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer