Alexander Söderström Adam Thalén, Västerfärnebo AIK. Foto: Ove Eriksson


Alex och Adam var segerorganisatörer

Västerfärnebo AIK 2 år sedan

Skön premiärseger för Västerfärnebo AIK borta mot Babylon FK. 0-1 och målet gjordes av Alexander Söderström.

Seriepremiär på Wenströmska IP i Västerås mellan Babylon FK-Västerfärnebo AIK i division 5.
Matchstart 19.00, men hela planen var full med ungdomar från Syrianska Kerburan när Sala-Heby Fotboll kom dit 18.45. Fick tag på en funktionär i hemmaklubben som sa att de har bytt tid med laget som tränade. Så kan det gå till i femman. När vi träffade Tommy Fahlin före matchen var förklaringen att domarna inte hade tid att komma till klockan 19.00. Klockan 19.48 blev det kickoff i alla fall.

Första halvlek äger VAIK. De har mest boll och tre fyra målchanser förutom målet som Alexander Söderström gör. Det är en passning från vänster av blott 17-årige Adam Thalén in i mitten och Alex krutar in ledningsmålet i 26:e minuten.

VAIK fortsätter med stort bollinnehav resten av halvleken och Babylon ser trötta ut. Adam Thalén glider upp från sin vänsterbacksposition och är med i anfallsspelet och gör det riktigt bra. För att stoppa honom var Babylon tvunget att ta till ojusta metoder och Adam låg ner två gånger när de gick för hårt fram.

I andra halvlek trodde man Babylons ork skulle ta slut för så såg det ut i slutet av första men det är hemmalaget som tar tag i taktpinnen och VAIK ser ängsliga ut men siktet är inte rätt inställt på de avslut som Babylon spelar till sig.

Hemmalaget går upp med mycket folk för att nå en kvittering och det öppnar för kontringar och vid tre tillfällen så slår VAIK bollar på Gustav Smeds och det var inte långt borta att Gustav hade avslutat med att göra mål. Matchen slutar 0-1 och en skön premiärseger för VAIK i division 5.

Tommy Fahlin vill inte berömma någon speciell.

– En typisk premiärmatch säger han.

Fahlin och Sala-Heby Fotbolls utsände var dock överens om att 17-åringen Adam Thalén var riktigt bra och hans lugn och passningsskicklighet imponerar trots hans unga ålder.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer