Tina Ericsson Norrby SK


Tina har många roller

Norrby SK 2 år sedan

Tina Ericsson är en av de här fantastiska idéella krafterna som finns ute i småklubbarna. En person som brinner för sitt uppdrag men som inte alltid får den uppmärksamhet de egentligen borde få.

Det är en kylig kväll på Lärkan, Norrby SK tränar och Sala-Heby Fotboll letar efter materialförvaltaren för att prata lite lufttryck och så vidare. Av tränarna får vi veta att det finns ingen mattris, ledarna delar på det jobbet. Men prata med Tina för hon gör det mesta.
Tina Ericsson hämtar upp förlupna, snedskjutna fotbollar och skjuter in dem på planen igen när vi ber om att få ta en bild på henne. Tveksamt och lite blygt ställer hon upp till slut. Intervju var inte heller hennes grej tyckte hon.
Jag mailar över frågorna så kan du fundera, sa jag. Nu har vi i alla fall bilden om du ändrar dig. Så med lite lirkande så fick vi ihop både bild och intervju.

Sala-Heby Fotbolls Samuel Sillén som känner Tina väldigt väl säger så här om henne:
– Tina är otroligt viktig för föreningen som aldrig tvekar en sekund med att ta åt sig det som behöver göras. Att vara så driven i en förening samtidigt som hon följer ALLT hennes tre söner gör är få förunnat!

Tina, har du spelat fotboll själv, i så fall berätta om din egen karriär?
– Jag började spela fotboll som sjuåring i Norrby SK. Under ett par år spelade jag både med kill- och tjejlaget. Som 16-åring slutade jag då en knäskada satte stopp för fortsatt spel eller så var det annat som blev roligare, minns inte riktigt. Mitt roligaste minne är när vi vann serien, tror det var 1989, berättar Tina Ericsson.

Kvinnlig ledare i ett manligt fotbollslag är inte så vanligt, inga problem med det?
– Nej det är inget problem, det är ett härligt gäng och högt i tak.

Vi sökte efter materialförvaltaren i Norrbys herrlag men det fanns ingen. Ni delar upp det jobbet på flera men du har flera funktioner i laget?
– Min roll i laget blir att fixa allt runt omkring matcher och träningar, tvätta matchställ, fixa med träningstider, se till att det finns material. Lokstöd och domarrapporter är andra saker som ska göras . Sen blir jag en länk mellan pojkar födda 00/01 som vi kommer att ha ett nära samarbete med.

En son i A-truppen från och med den här säsongen. Vad säger sonen om att ha mamma som ledare?
– Inga problem med det. Han har ju haft mig som lagledare i pojklaget i nio år. Så han är väl van kan man säga.

Norrby SK har dalat i divisionerna de senaste säsongerna. Har det stabiliserat sig nu och siktar ni uppåt igen?
– Ja, förra säsongen är glömd och nu blickar vi framåt. Med Tomas Skog som ny tränare för i år och Erik Johansson som assisterande känns det som det är bra fart runt laget. Det är positivt och en bra stämning i truppen, det har anslutit några spelare till denna säsongen vilket förstås är väldigt roligt.

Har du läst Samuel Silléns bok om klubben och vad tycker du om hans mastodontarbete han lagt ner?
– Ja, jag har köpt och läst boken. Samuel har lagt ner ett jättejobb och det var riktigt rolig och intressant läsning.

Norrbyliden heter hemmaarenan, är den spelklar till hemmapremiären 1 maj mot Norberg?
– Våra planansvariga har lagt ner mycket jobb på planen, men det beror ju förstås på vädret om den är spelklar till premiären. Men vi hoppas ju såklart på det.

Hur slutar säsongen 2017 för Norrbys herrar?
– Jag tror på en riktigt bra säsong. Det är svårt att vinna en serie, men jag tror på det här laget, säger Tina Ericsson.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer