Östervåla IF. Foto: Privat


Med en bra start kan allt hända

Östervåla IF 2 år sedan

Efter att både Harbo IF och Heby AIF lagt ner sin damverksamhet inför denna säsong så får Östervåla IF i år ensamt bära fanan för damfotbollen i Heby kommun. I morgon, lördag, är det seriepremiär för division 3-laget.
– Jag har sett på tjejerna på träningarna i veckan att det är på allvar nu, säger Stefan Svensson, tränare.

På grund av Östervålas geografiska läge så är det svårt att rekrytera nya spelare till laget. Trots att två lag i samma kommun lagt ner sina lag har det bara genererat i två nyförvärv från de lagen, båda från Harbo IF.
– Man hade hoppats på att få ett gäng tjejer när både Heby och Harbo lagt ner men så har det inte blivit, säger Stefan Svensson.

Trots det hoppas Stefan att Östervåla IF ska kunna göra en bra säsong. En bra startelva har han till sitt förfogande men bakom är det många unga spelare.
Till den här säsongen har ett gäng flickor födda 2002 blivit uppflyttade till seniortruppen.
– Vi har nog en medelålder så ligger på 17-18 år. Vi har varit många på träningarna de senaste veckorna och det har börjat se bättre ut nu, säger Stefan och berättar att inledningen av försäsongen var knackig och inleddes med en del stora förluster.

Nyckelspelare den här säsongen blir systrarna Jennifer och Madelen Lindström samt Ebba Sverin på mittfältet.
Målen hoppas Stefan att nyförvärvet Pernilla Andersson ska stå för.
– Pernilla har varit korsbandsskadad så hon har precis kommit tillbaka. Men hon har gjort åtta mål på de tre träningsmatcher hon varit med så henne hoppas vi mycket på. Sedan hoppas vi så klart att några av de yngre passar på att ta chansen.

Målsättningen är att få en bättre placering än förra året, då de kom på sjunde plats. Går vårsäsongen över förväntan kan det dock bli aktuellt att revidera det målet. Stefan menar att med en bra start på serien kan allt hända. Dock har Östervåla en tuff start av serien.
– Vi har tre idiotmatcher direkt då vi möter topptippade Danmark, Månkarbo och Mariehamn. Men det är bättre att möta dessa lag i början innan de spelar ihop sig och blir bättre. Vi får försöka gjuta mod i våra tjejer.

Först ut alltså Danmarks IF på bortaplan imorgon, lördag. Matchstart redan 11.30.

ÖSTERVÅLA IF
Serie: Division 3 Damer Uppland.
Tränare: Stefan Svensson.
Placering i fjol: Sjua.
Nyförvärv: Pernilla Andersson, Rimbo IF, Sara Edberg-Hammenborg och Vilma Löfstedt, Harbo IF och ett gäng flickor födda 2002 som flyttats upp i seniortruppen.
Spelarförluster: -.
Målsättning: Bättre placering än förra säsong.
Seriefavorit: Månkarbo IF och Danmarks IF
Premiär: Danmarks IF borta i morgon, lördag.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer