Östervåla IF. Foto: Privat


Oavgjort på Åland

Östervåla IF 2 år sedan

En poäng för Östervåla IF när de spelade 0-0 mot stora och långa Ålandstjejer.

Östervåla IF:s damer tog båten till bortamatchen på lördagskvällen och spelade mot IFK Mariehamn i division 3 Uppland på Wiklöf Holding Arena på Åland.

Ett hemmalag som förlorat sina båda tidigare spelade matcher på bortaplan, Vaksala SK 0-4 och Danmarks IF 1-6. Så Östervåla IF åkte till Åland med stora förhoppningar om att ta en trepoängare.

Sala-Heby Fotboll fick tag på tränare Stefan Svensson när truppen, som på den här bortamatchen var hela 23 spelare och sju ledare, avnjöt en hamburgare med lämplig dryck till.
– Vi har mest boll men de har de bästa chanserna. Det är ett rättvist resultat tycker jag. Det blev ommöbleringar i laget den här matchen också, två spelare kunde inte följa med på resan.

Någon spelare du vill ge beröm?
– Elin Wåhlstedt som spelade längst bak gör en riktigt bra första halvlek men tyvärr var hon tvungen att utgå i halvtid på grund av skada. Madelen Lindström flyttade ner på den platsen i andra halvlek och gör det riktigt bra.

Så du är nöjd med poängen?
– Jag har svårt att förstå att Mariehamn förlorat sina två matcher tidigare för de är ett bra lag. Sen var det en annan viktig skillnad. De var stora och långa, minst 10-15 kilo tyngre på alla positioner.

Tar ni båten hem i kväll igen?
– Nej, vi bor kvar här inatt och åker hem i morgon eftermiddag så i kväll blir det lite samkväm, berättar Stefan Svensson.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer