Norrby SK gör 4-1 mot Tierp efter att målvakten tippat in Nathalie Johanssons hörna i mål. Foto: Sala-Heby Fotboll


Tred… Nej, fjärde gången gillt för NSK

Norrby SK 2 år sedan

Det blev tillslut en säker seger när Norrby SK:s damer premiärspelade på Norrbyliden för den här säsongen, (den första hemmamatchen spelades ju på Lärkans konstgräs). Motståndarna Tierps IF fick åka hem utan poäng. Matchen slutade 4-1 efter att Norrby haft ledningen med 2-0 i halvtid.
– Äntligen, fy fan vad skönt, säger en lycklig och lättad Handrin Thunqvist, tränare i NSK.

På ett soligt Norrbyliden visade Norrby SK:s damer upp sig från sin bästa sida och bjöd de 127 åskådarna på både mål och fint spel.

NSK var genomgående det bättre laget men det dröjde fram till dryga 30 minuter spelade innan de satt den första bollen i mål. Men sedan gick det undan så pass snabbt att Sala-Heby Fotbolls utsände missade båda halvlekens mål på grund av ett blöjbyte. 1-0 gjorde Linda Johannesson i efterspelet av en hörna och 2-0 styrde Ebba Falk in efter en frisparksretur.
– Jag tycker att vi skapar flera bra chanser även innan målet, säger Handrin Thunqvist.

Inledningen av den andra halvleken var egentligen den enda delen av matchen då gästerna Tierp var någorlunda med i matchen. Då trycker de ner NSK och får också in en reducering efter en frispark. Faktum var att samtliga mål i matchen kom till efter fasta situationer då Norrby två sista mål var efter hörnor. De gjordes av Emma Löfgren och Nathalie Johansson.

– I dag är vi där vid insparkar och utsparkar och jobbar för varandra. Vi vinner alla bollar. Jag är så otroligt nöjd i dag att vi hjälper varandra. Om man jämför med de övriga matcherna har vi varit flera meter ifrån situationen, säger Handrin.

I ett vilt kämpande Norrby så var det Emma Löfgren som var den mest framstående men tränare Handrin Thunqvist vill framhäva hela lagets prestation.
– Emma gör ett hästjobb i mitten vilket är fantastiskt att se. Lillit Ottosson är löpvillig och öppnar upp ytor men det här är en laginsats, det måste du skriva, säger Handrin Thunqvist.

Lördagens seger betyder dels att Norrby vunnit sin första match för säsongen men också att de tar ett kliv i tabellen förbi Tierp och bort från nedflyttningsplats, men tabelläget är inget som Handrin Thunqvist lägger fokus på ännu.
– Tabellen är väldigt jämn. Men jag tror att segern mer är en lättnad då vi varit värda fler poäng tidigare. Tabellen säger inte så mycket egentligen än. Men det är så klart skönt att lämna bottenstriden.

Och ni är obesegrade på Norrbyliden.
– Det ska vi fortsätta att vara. Här ska det kosta att ta poäng. Ska motståndarna ha med sig något ska det göra ont.


  • Betyg   Emma Löfgren
  • Betyg   Lillit Ottosson
  • Betyg   Sandra Fridemark


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer