Johan Norgren testar korven i trean. Foto: Carl-Henrik Rapp (bildmontage)


Sala-Heby Fotbolls korvexpert på Tibblevallen

Sala FF 2 år sedan

Sala-Heby Fotbolls varmkorvexpert har bedömt den tredje korven i serien. Nu var det efter bortasegern mot Täby och efter seger är korven förstås godare. Han visar också sin kärlek till Norrby SK och det märks också på betyget.

Materialförvaltare Johan Norgren och övriga Sala FF var i lördags på besök på Tibblevallen och mötte Täby FK. Ett av de topptippade lagen i serien och alla visste att det skulle bli en tuff bortamatch.

Ledning för Sala FF i halvtid, Italo Gonzalez bombade in en frispark och Jakob Eklund lobbade in tvåan. Det var för övrigt hans nionde mål på fem matcher. Täby reducerade i andra halvlek men efter mycket nagelbitande kunde Sala FF hålla undan och vinna fighten.

En de mest nervösa under andra halvlek var Sala-Heby Fotbolls korvexpert Johan Norgren, Sala-Heby Fotboll var lite rädd att han skulle glömma bort varmkorven efter matchen för Johan var i ett segerrus långt efter slutsignalen.

Sala-Heby Fotboll har pratat med Johan i början av veckan och frågade hur korven på Tibblevallen smakade?
– Jaha, då var det dags igen och det skulle vara lätt att ge den en fet femma med än gång för korven intogs efter att domaren hade blåst av matchen. I den stunden av lycka kan inget smaka skit, men professionell som jag är i just ämnet korv så blundar jag och börjar bedömningen. Det var ingen höjdarkorv så den får en tvåa, men en sådan här dag så måste den få en trea, säger en fortfarande segerrusig Johan Norgren.

Smak? Neutral.
Värme? Bra.
Brödet? Standard.
Tillbehör? Senap (stark och vanlig) och ketchup plus rostad lök.
Pris? 20 kronor.
Betyg? Trea.

Division 3-korv i östra Svealand.
1) IFK Österåker. Betyg: 3.
2) Täby FK. Betyg: 3
3) Vaksala SK. Betyg: 2.

Johan Norgren har även besökt en lokal arena på sin turné i Sala-Heby Fotbolls spridningsområde.
– Det var vid en solig torsdagsmatch på Norrbyliden. Norrby SK en förening med många fina individer i lagen. Mycket kärlek till den klubben som har stor plats i mitt hjärta. Nu till korven och här är mitt betyg, säger han och fortsätter:
– Måste säga att det luktar en femma och så får det bli, för den har allt en kokt korv ska ha.

Smak? Som en korv ska vara, salt och med de rätta knäppet när man tar första tuggan.
Värme? Som den ska.
Brödet? Standard.
Tillbehör? Senap och ketchup.
Pris? 15 kronor.
Betyg? Femma.

Lokala ligan
1) Norrby SK. Betyg: 5.
2) Västerfärnebo AIK. Betyg: 4.

Betygsskala.
1: Usel.
2: Går att äta.
3: Godkänd.
4: Bra.
5: Toppklass.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer