Andreas Johansson, Heby AIF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Ketchupeffekt och knäppa Sala FF på näsan

Heby AIF 2 år sedan

Andreas “Adde” Johansson vill knäppa lillebror på näsan i derbyt om några veckor och därmed är psykologiska kriget igång inför den matchen.

Det har inte blivit så mycket speltid för Andreas “Adde” Johansson första halvan av vårsäsongen. Heby AIF åker i morgon lördag till Lundbyvallen och möter Riala GoIF. Båda klubbarna har skrapat ihop fem poäng så det är en viktig match för HAIF.
Och viktig i truppen för Heby AIF är “Adde” som tränar på och väntar på sin chans till speltid. “Adde” är ju glad kille som gillar att slänga käft och sprider god stämning som är så viktigt i en trupp.
Sala-Heby Fotboll har träffat Adde dagen innan Rialamatchen.

Fyra minuter spel hittills den här säsongen. Tror inte tränare Per-Åke Swärdh på dig?
– Fyra minuters spel är jag sjävklart besviken på att det bara har blivit, men det är en tuff konkurrens på mittfältet i år och det är bara att jobba hårt på träning så kommer förhoppningsvis speltiden att komma, säger “Adde” Johansson.

Backen Mathias Hellqvist skadade sig senast och är förmodligen borta resten av säsongen och Linus Ahlin blev utvisad i samma match och missar mötet med Riala.
Då bör du vara två steg närmare startelvan?

– Riktigt tråkigt med “Mattis” skada. Han har verkligen sett bra ut inledningen på den här säsongen så det är ett stort avbräck. Så absolut med två man borta så tar man väl kanske ett kliv närmare startelvan. Men jag ser hellre att våra två ordinarie mittbackar spelar.

Är Heby AIF på gång uppåt i tabellen trots den tråkiga förlusten senast?
– Jag hoppas och tror att vi är på gång uppåt. Ser stabilt ut bakåt, men vi måste börja göra mål nu. Så en ketchupeffekt i helgen vore på sin plats!

Det är bara tre veckor kvar till en av de stora matcherna i vårt område, derbyt mellan Sala FF-Heby AIF.
Som spelare hur mycket ser man fram emot en sådan match?

– Ett derby ser man alltid fram emot oavsett nivå. Så det är verkligen matchen man längtar till att spela. Hoppas verkligen att Sala- och Hebybor tar sig i kragen och kommer och tittar. Sen så vill man ju såklart alltid knäppa lillebror på näsan, säger “Adde” och fortsätter:
– Avslutningsvis så vill jag bara säga att ni gör ett grymt bra jobb på Sala-Heby fotboll och att vi spelare verkligen är tacksamma för ert engagemang!

Kickoff Riala GoIF mot Heby AIF i morgon, lördag, är klockan 14.00.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer