Eric Boström, Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


“Bosse” är skyttekung i sexan

Norrby SK 2 år sedan

Efter hattricket senast leder Norrby SK:s Eric Boström skytteligan i division 6 med sju mål på fem matcher. Boström som inför säsongen återvände till NSK efter två och en halv säsong med Sala FF i division 3.
– Så länge vi krigar är vi det bästa laget i serien, säger “Bosse”.

– Det är lite skillnad på hur försvaret agerar. Backarna är inte lika följsamma här, de faller inte och trycker upp som i trean. Det är inte samma fotboll, här är det mer krig. Men det är kul, säger Eric Boström om skillnaden mellan divisionerna.

Han lämnade Norrby SK för spel i Sala FF efter vårsäsongen 2014. Då låg NSK i toppen av division 4. Sedan dess har NSK trillat ner till division 6 efter ett par tunga år. Men nu är de på framfart igen och har inlett serien med fem stabila segrar.
– Laget är så pass bra, vi skapar lägen hela tiden. Man är inte direkt orolig att vi ska bli mållösa. Alla vet att vi har ett bra lag men vi måste ändå gå in och kriga. Så länge vi slåss om det så är vi det bästa laget. Går vi in och bara tror att vi ska vinna så kommer vi inte göra det.

NSK har gjort 22 mål på de fem matcherna varav sju kommit från “Bosse”. Med det facit har han redan tangerat sitt facit från åren i SFF där han gjorde just sju mål på två och en halv säsong.
– Det var väl egentligen en säsong som jag spelade från start och då var jag på vänsterkanten. Det sista året var jag mest inhoppare, säger han.

– Anledningen att jag gick tillbaka till Norrby är att det var ett skönt gäng. Sedan fick jag med mig Patrick Skedung vilket också blev kul.

Och det är just Skedung som skuggar Eric i den interna skytteligan. Patrck har gjort fem mål den här säsongen.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer