Fotokollage: Sala-Heby Fotboll


Derbypulsen med 17 dagar kvar

Heby AIF, Sala FF 2 år sedan

Den hetaste fotbollsmatchen i vårt område under vårsäsongen spelas på Lärkan 17 juni. Sala FF och Heby AIF möts i division 3 östra Svealand. Många frågetecken ska rätas ut och det ska Sala-Heby Fotboll försöka sig på under tiden fram till derbydagen.

Det har redan börjat pratas om matchen med stort M.
Derbyt mellan Sala FF och Heby AIF, lördagen den 17 juni klockan 14.00 smäller det.
Hur många åskådare kommer till Lärkan?
Vilket lag är formstarkast? Vilka spelare är mest taggade?
Det är två omgångar som ska spelas i division 3 östra Svealand innan den stora derbymatchen och mycket kan hända. Får någon av de stora “stjärnorna” sitt tredje gula kort och är avstängda? Skiner solen? Regnar det?
Räcker varmkorvarna i kiosken?

Ni ser att de är många frågetecken som ska rätas ut på 17 dagar.
Det psykologiska kriget har startat med att Andreas “Adde” Johansson i en intervju säger:
– Hoppas verkligen att Sala- och Hebyborna tar sig i kragen och kommer och tittar. Sen så vill man ju såklart alltid knäppa lillebror på näsan, säger “Adde”

Vi minns tillbaka till vårderbyt den 20 april 2013 på Tegelvallen. Serien var division 3 södra Svealand och Sala FF hade fått sin seriepremiär uppskjuten för det snöade när Nacka FF skulle komma till premiären.
Bortamatchen mot Heby AIF blev i stället premiärmatch den säsongen.

Så här skrevs det på Sala FF:s hemsida.
Perferkt väder, kanske lite blåsigt och mycket folk runt Tegelvallen. Hörde flera publiksiffror. 669, 889 och närmare 1000. Vet inte varför det florerade olika siffror. Många tillresta Salabor syntes i vimlet.

Sala FF börjar matchen lysande. Vacket passningsspel och Heby hade inte mycket att sätta emot inledningsvis. Det tog en kvart innan de hade sitt första anfall. Det fina spelet från Sala FF resulterar efter 21 min i 0-1, Thomas “Tjompen” Allerbrand gör målet assisterad av Charles “Vava” Ekoka. Nyförvärven levererar direkt.
Det tar bara några minuter efter 0-1 så kvitterar Heby. En målvaktstavla gör alla målvakter någon gång i sin karriär. Jusa Impiö gjorde den nu. Skönt då är det gjort. Kan väl tänka att vår Finske målvakt drömt någon mardröm om det inatt.
Heby tar sedan ledningen, f.d Sala FF:aren Niklas Svärd slår ett inlägg och Hebys anfallare slår in 2-1. Drygt i det läget när vi ÄGT matchen så långt. Efter en halvtimme assisterad av Charles “Vava” Ekoka, skjuter Sala FF:s för dagen bäste spelare Filip Norgren in 2-2. Det blir resultatet i halvtid. 0-3 hade nog mera speglat matchbilden. Vi bjöd in Heby i matchen.
Andra halvlek börjar mycket olyckligt. Redan efter några minuter gör de 3-2. Heby jämnar ut spelet men chanserna är få att utöka siffrorna. 15-20 minuter kvar så går Sala FF ner på trebackslinje och Heby får en skada på Martin Lindbom som måste utgå. Heby får inte byta in någon ny eftersom alla byten redan är gjorda, det i kombination med trebacken blir till en rejäl offensiv som Heby AIF inte kunde bärga sig emot. I 86:e hörna från Velat Ucmaz, nickas i mål av Jonas Spårebo, 3-3.
Sala FF har efter det några rejäla chanser att vinna matchen men det slutar oavgjort.
Innerst inne var nog de flesta nöjda med oavgjort, men pratade man med en Hebybo efter matchen så skulle Heby vunnit och pratade man med en Salabo så skulle Sala FF vunnit. Ska man mäta det i antal chanser och finast spel så skulle Sala FF vunnit. Ingen mening att spekulera något mer. Det slutade 3-3 och vi ligger 8:a i serien.
Premiären är avklarad. Hemma på lördag finns nog inte nervositeten som man kunde skymta bland några spelare. Inte så konstigt för alla har inte spelat inför så mycket publik.

Det kanske är någon som har derbyminnen som ni vill förmedla, hör av er till Sala-Heby Fotboll.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer