Div 3 östra Svealand


Sala-Heby Fotboll håller koll på trean

Heby AIF, Sala FF 2 år sedan

Det blir en spännande höst. Kommer Täby att hålla undan? ESK ser giftiga ut. Ska Vallentuna infria förväntningarna? Hur går det för våra lokala lag?

Serien för de lokala lagen i division 3 östra Svealand har redan startat höstsäsongen. Svenska Fotbollförbundet körde tolv omgångar på våren, så det blir alltså tio omgångar i höst.

Nu är det en välbehövlig sommarvila för att slicka såren och kanske skaffa lite förstärkningar för att förbättra tabellpositionerna. Det här var de sista matcherna före uppehållet.

Heby AIF-Enköpings SK 0-3 (ingår i omgång 11)
ESK var lite skraja för den här derbymatchen, om Heby AIF får en bra start så är de svåra på Tegelvallen. ESK får dock det viktiga första målet redan efter fem minuter och med två till i andra halvlek så blir det en komfortabel seger.

Vallentuna BK-Riala GoIF 2-1
Det var ett missbelåtet bortalag som förlorade mot Vallentuna. En jämn match där Riala även kostade på sig att missa en straff och segermålet kom efter (enligt Riala) på konstigt dömd frispark. Sedan var den dagen förstörd för bortalaget.

Västerås IK-Enebybergs IK 1-2
Omgångens knall när bottenlaget tog sin första seger för säsongen och det mot VIK som ligger i toppen. Vilken skalp!

Märsta IK-IFK Österåker 2-1
Det finns ingenting att läsa om den matchen så vi konstaterar bara att Märsta plockade trepoängaren.

IFK Uppsala-Enköpings SK 0-4
Det var ett ESK som var mycket vassare i straffområdet och kunde göra fyra mål. ESK är också mycket tätt bakåt och har inte släppt in något mål de senaste fem matcherna. Senast var det mot Enebyberg den 28 maj.

Sala FF-Vaksala SK 0-0
Klicka in er på Sala FF här på Sala-Heby Fotboll så kan läsa om matchen.

En liten halvtidskoll på lagen i serien

1.Täby FK 28 poäng
Tippade femma av NordicBet (NB), Täby har gått som tåget sedan förslusten mot Sala FF 20 maj på hemmaplan. Efter det har laget radat upp sex segrar och leder serien med fyra poäng.

2. Enköpings SK FK 24 poäng
Lika formstarkt som Täby är ESK som har 10-0 i målskillnad de senaste fem matcherna. ESK var tippade trea av NB.

3. Sala FF 23 poäng
Seriens överraskning för många. Har varit med i toppen hela säsongen men tappat lite onödiga poäng på slutet. Hur långt ska det räcka för laget som tippades sist av NB?

4. Västerås IK 22 poäng
Lite berg och dalbana för Västeråslaget som blandar och ger. Förlust mot bottenlag och vinster mot topplag. Man kan undra var VIK står egentligen. Tippade tvåa av NB.

5. Märsta IK 22 poäng
Ligger ungefär där de tippades. NB trodde sexa. Kommer att vara med och kriga om kvalplatsen.

6. Vallentuna BK 19 poäng
Topptippade av NB men har inte lyckats infria förväntningarna. Nio poäng upp till Täby – Vallentuna måste göra en riktigt bra höst för att komma ikapp.

7. IFK Österåker FK 15 poäng
Började säsongen riktigt bra men har fallit tillbaka i den andra halvan. Kan väl bero på många orsaker men bör börja plocka poäng. Tippade femma av NB.

8. Vaksala SK 15 poäng
Avslutade innan sommaruppehållet att plocka en poäng borta mot Sala FF. Har sex poäng till strecket så det gäller att hålla i för de jagande vargarna. Här har NB rätt just nu för de är tippade åtta.

9. Riala GoIF 9 poäng
Kvalplatsen just nu för Riala och de är även tippade där, men det är tre poänghungriga klubbar under strecket som är sugna på den platsen.

10. Heby AIF 9 poäng
HAIF var liksom Sala FF tippade i botten. Det är målskyttet som har spökat för Heby AIF. Laget har varit med i många matcher men något har låst sig. Samma poäng som Riala och nu får vi hoppas att målskyttet sätter fart i höst.

11. IFK Uppsala 8 poäng
Har underpresterat enligt NB, de var tippade sjua men är ordentligt indragna i kriget om nytt kontrakt.

12. Enebybergs IF 6 poäng
Efter ett antal uddamålsförluster så kom äntligen första segern i senaste matchen och det mot ett topplag och dessutom på bortaplan. Enebyberg går nu på sommarvila med något positivt och kan nog bli besvärliga i höst.

Det blir en spännande höst. Kommer Täby att hålla undan? ESK ser giftiga ut. Ska Vallentuna infria förväntningarna? Det finns frågetecken som ska rätas ut och det är fem sex lag som kan vinna serien. Vilka åker ut? Heby är indragna i den striden och det blir tufft. Nu är det semester och här har ni första omgången när det startar om.

Lördag 29 juli
13.00 Heby AIF-Västerås IK
Söndag 30 juli
16.00 Enebybergs IF-Sala FF
17.00 IFK Österåker FK-IFK Uppsala
Tisdag 1 augusti
19.00 Riala GoIF-Märsta IK
Onsdag 2 augusti
19.30 Enköpings SK FK-Täby FK
20.00 Vaksala SK-Vallentuna BKOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer