Emil Brandel och Oscar Carlsson. Foto: Privat


I halvtid: I höst ska Östervåla IF undvika skador

Östervåla IF 2 år sedan

Jumbo i norra femman – men det finns en hel del positivt i Östervåla IF.
– Målet är att klara oss kvar, men det kan bli tufft, säger spelande tränare Rasmus Boman.

Nykomling och allt vad det innebär. När sedan Järlåsa Vittinge FF drog sig ur gäller det för Östervåla IF att ha ett lag bakom sig i division 5 norra Uppland.

Efter vårsäsongen ligger dock ÖIF sist och har fem poäng upp till IK Hinden. Sista matchen var dock ett stort steg i rätt riktning när ÖIF spelade oavgjort hemma mot topplaget Månkarbo IF.

Rasmus Boman är spelande tränare i ÖIF.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Nej det är jag inte. Poängmässigt är det självklart alldeles för dåligt, men framförallt känner jag att vi tappat lite onödiga poäng i vissa matcher, säger Rasmus Boman.

Vad är du mest nöjd med?
– Vår högstanivå. I de matcherna när vi spelat bra har vi varit riktigt bra, då tror jag vi kan slå många lag i den här serien. Senast mot Månkarbo tycker jag vi gör en perfekt match trots sex man borta.

Vad är du missnöjd med?
– Att vi inte kommit upp i vår högstanivå tillräckligt många halvlekar för att ta de poängen som krävts. Och det är ju mitt ansvar som tränare att se till att vi gör det, så min egen insats måste jag säga. Däremot har det varit lärorikt och det kommer vi ta med oss till hösten för att rycka upp oss ordentligt.

Vilka spelare har varit bäst?
– Jag tycker flera varit bra, Simon Gustavsson, nyförvärvet Johan Holm och “vikarierande målvakt” Andreas Sundlöf för att nämna några. Men vår klart viktigaste spelare har varit Emil Brandel, dels gör han många mål men framförallt så höjer sig resten av laget när han är på planen. Men vi måste lära oss att spela utan honom också eftersom han inte kommer att spela mer än sju-åtta år till, säger Rasmus Boman.

Några spelare på väg in eller ut?
– Inte för tillfället, däremot har vi lånat in lite grabbar från hockeylaget som gjort det otroligt bra. Jag har tjatat lite och förhoppningsvis kanske de vill vara med lite under hösten också.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Tierp, utan tvekan. Otroligt rörelse och fart där vi inte hängde med alls.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Träna upp oss för att undvika skador då vi varit otroligt skadedrabbade under våren, och nöta på med mycket boll så vi blir mer bekväma än vad vi var i början av säsongen.

Vad är målsättningen i höst?
– Klara oss kvar, det kommer bli tufft men det var skönt att få en liten boost innan uppehållet så vi tror på oss själva.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Vi spelar triangeln mot Harbo IF och Tärnsjö IF den 31 juli annars blir det fokus på träning, berättar Rasmus Boman.

Östervåla IF spelar sin första match efter uppehållet den 7 augusti borta mot Harg-Östhammar.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer