Jakob Eklund, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Mållöst men chansrikt genrep

Sala FF 2 år sedan

Sala FF mötte under lördagen division 3-kollegan IFK Eskilstuna i en träningsmatch på bortaplan. En match som slutade 0-0. Det var dock inte resultatet som var det viktiga utan insatsen. En sådan Azad Kalash var nöjd med.
– Det var en bra match från vår sida, säger SFF-tränaren.

Inledningen var dock inte den bästa från SFF:s sida utan det var Eskilstuna som dominerade. Mycket tack vare att SFF inte fick ihop organisationen då många provspelare var med i matchen.
– Det dröjde till 25-30 minuter innan vi kom in i det. Matchen var väldigt nyttig för oss och provspelarna. I den andra halvleken tar vi över matchen. Vi hittar organisationen och spelar bättre. Då har vi de flesta av våra målchanser, säger Azad Kalash.

Ja, även om matchen slutade 0-0 saknades det inte chanser. Båda lagen skapade många kvalificerade målchanser utan framgång.
– Det saknades lite skärpa i avsluten. Samtidigt gör deras målvakt några riktigt sjuka räddningar. Vi sätter dom nästa helg istället, säger Azad som hyllar provspelarna:

– Det är svårt för dom att komma in i matchen men det blev bättre. Det kan bli några riktigt intressanta nyförvärv. Sedan gör Jacke Eklund det bra trots en del missar. Men det är ändå han som skapar lägena.

Nu väntar en vecka av träning innan det är dags för höstpremiär på bortaplan mot Enebybergs IF nästkommande söndag. Vårmötet mellan lagen vann SFF med 4-0.
– Det känns som att vi är väl förbereda. Även fysiskt när vi märker att vi tar över matchen mot Eskilstuna. Vi fortsätter att nöta på vårt offensiva spel i veckan, säger Azad Kalash.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer