Norrby SK. Foto: Sala-Heby Fotboll


Sommarens hetaste lista – Sala Heby Fotboll rankar samtliga lokala lag

Harbo IF, Heby AIF, Järlåsa Vittinge FF, Morgongåva SK, Norrby SK, Östervåla IF, Ransta IK, Runhällen BoIS, Sala FF, Tärnsjö IF, Västerfärnebo AIK 2 år sedan

Sommarens hetaste lista. Sala-Heby Fotboll kan presentera en rankinglista över samtliga seniorlag i Sala och Heby kommuner. Och ettan är ett lag som nästan vunnit allt hittills.

Vilket lag är hetast just nu? Här har ni listan som du kanske hyllar – eller sågar.

Sala-Heby Fotboll har gett sig på utmaningen att ranka samtliga seniorlag i Sala och Heby kommuner när serierna nått halvvägs. Det betyder att herr- och damlagen slåss om topplatserna på listan.

Listan utgår utifrån vad respektive lag har presterat under vårsäsongen – inte vilken division de tillhör.

1) Norrby SK:s herrar.
En vår med idel segrar sånär på en match. Det betyder att NSK toppar division 6 Västmanland och ser ut att rusa tillbaka till division 5 efter att ha åkt ur sin serie två år i följd. När åtta matcher återstår är NSK två poäng före Romfartuna. Vårens succé innebär också att de toppar Sala-Heby Fotbolls lista.

2) Sala FF:s herrar.
Har presterat på en hög nivå och överraskat de flesta. Sala FF ligger trea i division 3 östra Svealand och förbereder sig just nu för en spännande höstsäsong och mycket talar för att den spelas med flera nyförvärv. Nyckeln till vårens poängskörd: Ett smart spel samt Jakob Eklunds 15 mål.

3) Runhällen BoIS.
Efter smällen i premiären (1-6 mot ISUN) har BoIS spelat åtta matcher. Sex har vunnits och två har slutat oavgjort. BoIS kan mycket väl gå hela vägen i höst och vinna division 7 västra Uppland.

4) Tärnsjö IF.
Nykomling i Upplandsfyran och bara tre förluster på tolv matcher. Det betyder att TIF bara har fyra poäng till en kvalplats (tredjeplatsen). På vår lista hamnar de dock precis utanför pallen.

5) Västerfärnebo AIK.
En vårsäsong att minnas för division 5-laget. Sju segrar, en oavgjord och tre förluster betyder att VAIK hänger med i toppen. Det är många år sedan det hände.

6) Östervåla IF damers andralag.
Lite i skymundan gör ÖIF:s andralag en bra säsong i division 5 västra Uppland. Laget ligger tvåa och förlorade bara två av åtta matcher under vårsäsongen.

7) Morgongåva SK.
Det är något på gång i MSK med Niklas Nilsson som tränare. Laget har en match mindre spelad än övriga topplag i division 6 västra Uppland (Procyon på bortaplan) och gör MSK en bra höst kan det bli en topplacering.

8) Tärnsjö IF:s andralag.
Slog till med en av de största lokala segrarna när de besegrade Vaksala SK:s tredjelag med 20-0. TIF:s andralag har dock även förlorat stort: 1-10 mot Armeniska United. Men bara tre förluster på nio matcher är mer än godkänt i division 7 västra Uppland.

9) Norrby SK:s damer.
Målsättningen är att spela division 2-fotboll även säsongen 2018. I dagsläget ligger NSK på rätt sida om strecket efter tre segrar på tio matcher. NSK släpper dock in flest mål i serien: 28 mål.

10) Harbo IF.
Bollen har inte studsat Harbo IF:s väg hittills. Ändå ska det mycket till om de ska åka ur – de är åtta poäng före jumbon. Men laget vill klättra uppåt i höst.

11) Heby AIF.
Bara två segrar på hela vårsäsongen och endast sju mål gjorda för nykomlingen i division 3 östra Svealand. Därför ligger laget på nedflyttningsplats. Defensiven har dock varit godkänd – 19 mål insläppta på tolv matcher.

12) Ransta IK.
En negativ överraskning i Västmanlandsfemman. Fyra segrar, tre oavgjorda och fyra förluster hittills. Och det resultatet betyder att RIK har långt till toppen: Tio poäng till andraplatsen.

13) Östervåla IF:s damer.
Två segrar på våren är inte godkänt. Faktum är att ÖIF förlorat samtliga matcher som spelats hemma på Lundavallen i Upplandstrean. Men laget ligger trots allt på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

14) Morgongåva SK:s andralag.
Endast en seger hittills för MSK. Men bara det att klubben bar två seniorlag i seriespel är en bedrift. Lägg därtill att de kryssade i derbyt mot topplaget Runhällen BoIS.

15) Östervåla IF:s herrar.
Ingen succé för nykomlingen i division 5. Men det var heller inte väntat efter att ÖIF avancerat två divisioner på två år. Det är fem poäng upp till nedflyttningsstrecket och klarar ÖIF sig kvar är det en bragd.

16) Järlåsa Vittinge FF.
Förstalaget drog sig ur division 5 – kvar blev laget i division 8 västra Uppland. Och det har väl, om vi ska vara ärliga, inte gått så bra – två segrar på sju matcher. Det blev dock bättre när spelarna från det nedlagda laget anslöt.

17) Norrby SK damers U-lag.
Blott en seger hittills betyder att NSK ligger näst sist i division 4. Bakåt läcker dessutom laget – fem insläppta per match. Men det är lite som Morgongåva SK:s herrar, starkt att ha två lag i seriespel.

18) Sala FF:s damer.
Resultatet är inte det viktigaste för tränare Benny Törnkvist och hans lag i division 3. Hittills har det blivit blott en poäng på åtta matcher och SFF är jumbo i serien.

19) Västerfärnebo AIK:s B-lag.
Idel förluster under vårsäsongen för det enda manliga B-laget i Sala kommun. Då hamnar VAIK på jumboplats här – precis som i reservlagsserien.Redaktionen Redaktionen


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer