Norrby SK:s herrlag 1983. Foto: Privat


På lördag ska Norrby Sportklubb firas

Norrby SK 2 år sedan

I oktober 1952 bildades Norrby Sportklubb i Norrby bygdegård. Det är 65 år sedan i år, och det firas på Norrbyliden nu på lördag. Det blir bland annat veteranmatcher för både damer och herrar.

I år blir Norrby Sportklubb pensionär. Föreningen fyller 65 år och har kanske aldrig mått bättre. I dagsläget har NSK tre seniorlag i seriespel plus ett helt gäng ungdomslag.

Och när föreningen fyller ska det givetvis uppmärksammas och firas.

– Det kommer att bli en heldag på Norrbyliden för hela familjen, säger Samuel Sillén som arrangerar dagen tillsammans med Emy Sillén och Adam Funk.

Det var den 13 oktober 1952 som Norrby SK bildades i Norrby bygdegård. Första ordförande var Gunnar Wåhlstedt.

Mycket har hänt sedan dess och den här säsongen spelar klubbens damlag fortsatt på den högsta nivån de någonsin spelat, division 2. Herrlaget återfinns i division 6, en serie de leder.

Men på lördag, den 29 juli, är de det historiska som är i fokus. Tanken bakom evenemanget är att samla så många före detta NSK:are som möjligt för en trevlig dag. Klockan 15.00 drar veteranmatcherna igång och de varvas med andra aktiviteter som straffturnering, hoppborg och tipspromenad.

– Dagen är till för alla, stora som små, gamla som unga, NSK:are eller inte. Sedan på kvällen hoppas vi så många av de som spelat under dagen stannar tillsammans med alla andra NSK:are för då blir det fest med bland annat Amarula Hats som spelar, berättar Emy Sillén.

Hur många tror ni kommer?
– Jättesvårt att veta. Huvudmålet har varit att få ihop tillräckligt med spelare till dam- och herrveteranmatcherna, och det har vi lyckats med. Publikmässigt är det nog mycket upp till vädret. Sedan har vi i princip bara marknadsfört evenemanget på nätet så de lite äldre kanske inte har full koll. Så hälsa gärna mamma, farbror eller grannen att ta sig till Norrbyliden på lördag, säger Adam Funk.Redaktionen Redaktionen


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer