Balen Nouri ska spela för Heby AIF. Foto: Ove Eriksson


I fjol i Sala FF – nu ska Balen spela för Heby AIF

Heby AIF 2 år sedan

Minns ni Balen Nouri som i fjol tillhörde Sala FF och var lagets bästa målskytt? Nu ska han spela för konkurrenten Heby AIF under höstsäsongen.
– Ett riktigt bra tillskott för oss, säger tränare Per-Åke Swärdh.

Heby AIF förstärker inför höstsäsongen i division 3 östra Svealand. Allt för att klättra i tabellen och fixa nytt kontrakt.
Från IFK Uppsala kommer Balen Nouri, som i fjol spelade i Sala FF.

– En bra förstärkning för oss. Balen har tränat med oss under hela uppehållet och har sett riktigt bra ut, berättar tränare Per-Åke Swärdh.

Balen Nouri, 21 år, bor i Morgongåva och har också MSK som moderklubb. Han har även spelat i Sirius och Uppsala-Kurd och var en tongivande spelare i Sala FF under 2016 där han spelade på mittfältet. Han blev lagets bästa målskytt med sina fem mål.

– Vi fick höra att han var intresserad och vi tog kontakt med honom. En spelare som kommer att tillföra oss en hel del. En spelare med speed, säger Swärdh.

Under vårsäsongen har han spelat i division 3-klubben IFK Uppsala, som ligger näst i samma serie som HAIF och SFF spelar i. När han nu tar steget till HAIF får han dessutom tillhöra samma klubb som lillebror Baban Nouri.
– Balen kommer dock inte var spelklar till första matchen mot Västerås IK på lördag, men hemma mot Enebyberg är han tillgänglig, berättar Per-Åke Swärdh.

Heby AIF möter Västerås IK hemma på Tegelvallen i morgon, lördag, matchstart klockan 13.00.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer