Alexander Johansson, Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


Alex är tillbaka i Heby AIF efter lång rehab

Heby AIF 2 år sedan

En isfläck stoppade honom till spel under hela vårsäsongen men nu är han tillbaka och Heby AIF får in en riktig vinnarskalle i laget. Sala-Heby Fotboll har snackat med Alexander Johansson.

Heby AIF:s Alexander Johansson är tillbaka efter en jobbig vårsäsong med rehab. 25-åringen med hett temperament och en rejäl vinnarskalle blir ett fint “nyförvärv” när höstsäsongens viktiga matcher ska spelas.
Start i dag, lördag, hemma mot Västerås IK.

Du är tillbaka efter en lång skadefrånvaro, vad hände eftersom du varit borta så länge?
– Jag halkade på löparbanan under en träning i början av februari. Fick foten under mig i fallet vilket resulterade i en fraktur i fotleden, berättar Alexander.

Förstår att det förmodligen känns tjatigt att ta upp det här med måltorkan, har ni tränat extra på avslut i sommar?
– Vet inte om vi tränat så mycket mer avslut än tidigare. Jag tror det sitter mycket mentalt. När vi väl gör målet så tror jag att det förhoppningsvis rullar på lite lättare sedan. Nu har vi dessutom fått in Balen Nouri (från IFK Uppsala) som är väldigt duktig och kommer hjälpa oss mycket i sista tredjedelen.

Hur har du hållit igång under tiden du gått skadad?
– Ja, jag var igång nästan direkt.

Västerås IK hemma på Tegelvallen i höstpremiären. Förlust mot dem i premiären med 1-2 efter att HAIF haft ledningen men inte kunnat knyta ihop säcken. Är det ett revanschsuget Heby AIF?
– Ja, såklart vill vi ha revansch. Tycker grabbarna har varit med bra i majoriteten av alla matcher och vi vet att vi kan vinna mot alla lag. Är säker på att vi kommer göra en mycket bättre höstsäsong än under våren, säger Alexander Johansson.

Klockan 13.00 i dag, lördag, startar hemmamatchen mot Västerås IK.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer