Joan Coralles Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


Tre mål i baken och tre dyra kort för Sala FF

Sala FF 2 år sedan

Förlust i höstpremiären mot Enebybergs IF med 3-1.
– Det räcker inte med att komma igång i minut 87 i en match. Vi tappade vår identitet och gav bort matchen, säger Sala FF:s tränare Azad Kalash.

Sala FF åkte och startade höstsäsongen på bortaplan mot Enebybergs IF som låg placerade i botten av tabellen.  Det var ett taggat hemmalag som avslutade våren med att slå Västerås IK på bortaplan.

Hösten började där våren slutade för Enebyberg. Seger mot Sala FF med 3-1. Sala-Heby Fotboll pratade med tränare Azad Kalash efter matchen och han var naturligtvis besviken.

– Det var ett rättvist resultat. Enebyberg var bättre än oss på alla positioner. 3-1 var till och med lite i underkant för de kunde ha gjort några mål till. De hade några i stolpen och i ribban, säger han.

Enebyberg tar ledningen efter en kvart efter slarv i försvaret och ökar på till 2-0 tio minuter senare. Sala FF reducerar genom nyförvärvet Joan Corrales en knapp halvtimme in i matchen och det känns lite bättre för laget. Resultatet 2-1 står sig halvleken ut men Enebyberg har chanser att utöka.

Ni får tre varningar i första halvlek och det är tre dyra varningar för alla tre spelarna är nu avstängda nästa match.

– Ja, och två av dem är riktigt onödiga. Den tredje var för laget och inget att säga något om för annars hade det blivit ett friläge.

Enebyberg fortsätter att spela bra i andra halvlek och har 16 avslut på mål under matchen. Tjugo minuter in i andra halvlek är det riktigt slarvigt i Sala FF:s försvar och Fredrik Hedlund i målet blir lämnad ensam och då kommer punkteringen i matchen. Enebyberg gör segermålet 3-1.

Varför blev det så här frågar vi Azad. Var det underskattning?

– Nej, absolut inte underskattning. Det kändes så bra innan match. Det har känts bra under träningsveckan. Vi har nya spelare som ska spelas in truppen, det kan vara en anledning. Vi gör den sämsta matchen sen jag kom till Sala FF. Vi ledare måste prata ihop oss försöka analysera. Det räcker inte med att komma igång i minut 87 i en match. Vi tappade vår identitet och gav bort matchen.

Är det någon spelare du vill ge godkänt?

– Egentligen inte, Enebyberg var bättre än oss på alla positioner och många i vårt lag underpresterade, säger Azad.

Efter lite diskussioner så kommer vi fram till att Fredrik Hedlund i målet ändå har 16 avslut mot sig. Kabba Langley i försvaret och nyförvärvet Ali Sheikomar hade några plus. Men det är en djupt besviken Azad Kalash som avslutar med att återigen säga.

– Vi tappade vår identitet.

Ny bortamatch nästa helg mot Riala GoIF på lördagen den 5 augusti klockan 14.00.


  • Betyg   Fredrik Hedlund
  • Betyg   Kabba Langley
  • Betyg   Ali Sheikomar


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer