Östervåla IF vann Sala-Heby Fotbolls Triangel i fjol. Foto: Sala-Heby Fotboll


Klasskillnad när Östervåla IF vann triangeln

Norrby SK, Östervåla IF, Sala FF 2 år sedan

Under måndagskvällen skrevs historia på Lundavallen i Östervåla. Sala-Heby Fotbolls första upplaga av triangeln mellan Östervåla IF, Norrby SK och Sala FF spelades. Vinnare blev hemmalaget Östervåla IF som fick vara först med att lyfta vandringspokalen, skänkt av Stig Johanssons guld.
– Vi vinner tack vare vårt passningsspel och att vi har Pernilla Andersson, säger Stefan Svensson, tränare i vinnarlaget.

En solig och skön måndagskväll var det på Lundavallen vilket lockade ett hundratal åskådare till Sala-Heby Fotbolls triangel. De tre matcherna spelades 2×25 minuter.
Triangeln stora spelare var Östervåla IF:s Pernilla Andersson som låg bakom samtliga mål för sitt lag.

Östervåla IF – Norrby SK 3-0 (2-0)
Den första halvleken var spelmässigt hyfsat jämn men Östervåla IF hade planens gigant. Pernilla Andersson slog först ett inspel som en NSK-försvarare stötte in i eget mål innan hon senare gjorde 2-0,
NSK kom igång mer i den andra halvleken men hade fasligt svårt att komma till farliga lägen. Bäst läge hade Linda Johannesson som kom fri men ÖIF-målvakten Julia Larsson gjorde en kanonräddning.
I stället var det Pernilla Andersson som åter visade kvalité när hon fastställde slutresultatet till 3-0.
Matchens lirare: ÖIF: Pernilla Andersson. NSK: Madelene Andersson

Norrby SK – Sala FF 0-1 (0-1)
Här ställde NSK upp med ett mer U-betonat lag vilket också präglade matchen. SFF var piggast i inledningen men lyckades inte skapa tillräckligt vassa lägen för att överlista Evelina Bygg i NSK-målet.
Målet kom dock i slutet av den första halvleken när Moa Hanold plötsligt fick bollen helt ren några meter från mål.
En ledning som SFF behöll matchen ut trots att NSK tog över matchen efter att ha bytt in en del A-lagsspelare till den andra halvleken.
Matchens lirare: NSK: Nike Törnqvist. SFF: Stina Falk

Sala FF – Östervåla IF 0-3 (0-1)
Förutsättningarna var klara inför matchen. Oavgjort räckte för Östervåla men det märktes inte. ÖIF satte fart från start och SFF-försvaret fick slita hårt för att hålla nollan intakt. Inledningsvis räddades de bland annat av virket men ÖIF-spelarna sköt allt som oftast över när inte Maria Guldbacke i SFF-målet räddade.
Men målet skulle komma. I den första halvlekens sista minut tog ÖIF ledningen, och återigen var det Pernilla Andersson som lobbade över en chanslös Guldbacke.
Den andra halvleken fortsatte med ÖIF-dominans. Innan matchen var slut hade ÖIF gjort ytterligare två mål, båda så klart från Pernilla Andersson.
Matchens lirare: SFF: Anna Höglund. ÖIF: Olivia Erngren

– Det viktigaste idag var, förutom att vinna, att bibehålla vår form från cupen vi vann i lördags och se var vi ligger, säger Stefan Svensson, tränare i Östervåla IF.

Slutställning
1. Östervåla IF 2 2 0 0 6-0 6
2. Sala FF 2 1 0 1 1-3 3
3. Norrby SK 2 0 0 2 0-4 0Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer