Benny Törnqvist, tränare Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


Sala FF tackar troligen nej till division 3

Nyheter, Sala FF 1 år sedan

Glöm division 3-derbyn kommande säsong. Sala FF kommer troligen att tacka nej till att spela i den serien och väljer i stället division 4.
– Det är min önskan, säger tränare Benny Törnkvist.

Det blir troligen inte några derbymatcher mellan Norrby SK:s A-lag och Sala FF kommande säsong. Lagen är placerade i division 3, men SFF:s tränare Benny Törnkvist ser helst att laget spelar i division 4.
– Det är min önskan att vi spelar i division 4, säger han.

Den gångna säsongen spelade Sala FF i division 3 och de fick ihop endast en poäng.
Det betydde jumboplats och degradering till division 4. Men sedan har SFF fått en etbjudan om att spela kvar i division 3.
– Vi har inte tackat ja till att bli kvar i division 3. Min önskan är att vi ska spela i division 4 i år och ta nya kliv i utveckling som lag, förening och spelare.

Men derbymatcher blir det ändå – i division 4 ska som bekant Norrby SK:s U-lag spela.

Har ni fått några nyförvärv inför 2018?
– Vi har inte några direkta nyförvärv, men en spelare som inte kunde vara med under 2017, Maja Holmer, kommer ingå i truppen på Seniorcupen vilket vi tycker är kul att hon smyger igång en comeback, berättar Benny Törnkvist.

Sala FF är ett av åtta lag i Seniorcupen som spelas kommande lördag i Idrottshallen och Lärkhallen. SFF spelar sitt gruppspel i Idrottshallen och är placerat i samma grupp som Norrby SK:s U-lag, Tillberga IK och IFK Västerås.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer