Joakim Skog klappar om GIF:s målskytt August Dalfjord. Foto: Sala-Heby Fotboll
Grällsta IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Grällsta IF tillbaka på allvar

Grällsta IF 1 år sedan

För första gången sedan 2014 var Grällsta IF med i Seniorcupen. GIF hamnade i en tuff grupp men det var huvudsakligen inte det sportsliga som var prioriterat. Bara att föreningen åter var med var en seger i sig.
– Jag är väldigt stolt över hur hårt grabbarna slet och pushade varandra, säger GIF-tränaren Joakim Skog.

Grällsta IF ska åter spela seriespel 2018, och hela det äventyret inleddes med att laget också anmälde sig till Seniorcupen där de hamnade i en tuff grupp innehållande Heby AIF, Norrby SK och Tärnsjö IF.
Resultatmässigt är de två första matcherna bara att glömma. Först 0-6 mot NSK och sedan 0-5 mot Heby AIF.
– Den tuffa lottningen gjorde oss inte så mycket då vi inte gick in i turneringar med några höga förväntningar.
Vi såg det som en möjlighet att samla på oss erfarenhet. Efter förlusterna så bestämde vi oss för att ändra en del detaljer i vårt spel samt våga spela mer fysiskt vilket gav resultat, säger Joakim Skog.

Ändringarna gav frukt och det blev seger i den avslutande gruppspelsmatchen mot Tärnsjö IF. Faktum är att om övriga resultat i cupen gått vägen hade Grällsta kunnat ta sig till slutspel som en av de bästa treorna, men nu blev så inte fallet.
– För oss betydde det såklart väldigt mycket att få vinna den sista matchen, det hade vi väl inte direkt räknat med men grabbarna gav allt och även om Tärnsjö pressade oss hårt så tycker jag att grabbarna förtjänade segern.

Vad tar ni med från turneringen?
– I första hand tar vi med oss lagmoralen som vi visade upp. Jag är väldigt stolt över hur hårt grabbarna slet och pushade varandra, säger Joakim Skog.

Vad sa spelarna?
– Killarna var väldigt nöjda (speciellt efter segern) men höll humöret och viljan uppe även under och efter förlustmatcherna.

Hur ser framtiden ut nu?
– Nu har vi ett uppehåll fram till att konstgräset på Lärkan är spelbart, då drar vi igång med lite träningar och löpning. Vi har inga träningsmatcher klara men vi siktar på att spela ett par stycken i alla fall, säger Joakim Skog.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer