Sala Sparbanks vd Christer Eklind delar ut Kompispriset till Gideonsbergs lagkapten. Foto: Niclas Bergvall
Sala Sparbank besökte Julcupen.
Sala FF flickor födda 2004 får ta emot Kompispriset av Sala FF:s Mattias Falk. Foto: Niclas Bergvall
Norrby SK fick ta emot Kompispriset av Sala FF:s Mattias Falk.


Kompispriset – en succé: ”Det kändes som om priset föll väl ut utifrån vårt syfte”

Nyheter 1 år sedan

Sala Sparbank tog steget in i Julcupen. Inte med något futsallag – men väl med Kompispriset. Något som blev en riktig succé.
– Från arrangörshåll och från lagen som tog emot priset har det varit mycket uppskattat och positivt, säger Christer Eklind, vd på Sala Sparbank.

Sala Sparbank klev in i Julcupen och ni som följer Sala-Heby Fotboll har noterat att den stora nyheten i den 37:e upplagan av den nyligen avslutade cupen var Kompispriset.
Ett pris som delades ut under varje dag som ungdomsklasserna spelades i Idrottshallen.

Det delades ut till ett lag som agerade schyst mot varandra, både på och utanför planen. Juryn bestod av Sala FF:s julcupskommitté och vinnande lag får bege sig till Prison Island med hela laget.
Prison Island är ett upplevelsecenter för alla åldrar likt TV 4:s Fångarna på Fortet. Det handlar om att samarbeta i lag och lösa utmaningar.

Sala Sparbanks vd Christer Eklind passade också på att besöka den klassiska cupen i Idrottshallen vid ett par tillfällen och han gillade det han såg.
Blev Kompispriset som ni hade tänkt er?
– Ja, det tycker jag verkligen. I vår vision säger vi att vi vill vara lite mer än bara bank i vårt område. Just att vara schyst och bra kompis är ett område vi även tidigare identifierat som viktigt och vi samarbetade för något år sedan med organisationen Friends kring att vara “schyst på nätet”. Vi erbjöd då alla skolor, alla elever, lärare och föräldrar information och utbildning genom Friends. Nu tog vi nästa steg, det ska löna sig för våra ungdomar att vara schyst mot sina lagkamrater men även motståndarna och inte minst domarna. Det kändes som om priset föll väl ut utifrån vårt syfte, säger Christer Eklind.

Vad har du mött för åsikter om Sala Sparbanks initiativ?
– Från arrangörshåll och från lagen som tog emot priset har det varit mycket uppskattat och positivt. Har inte fått några negativa reaktioner alls faktiskt.

Vi kan med andra ord kalla det en succé och Christer Eklind vill ha en diskussion om en fortsättning.
– Vi ska givetvis, tillsammans med Sala FF, utvärdera det lite mer än vad vi gjort till dags dato men just nu känns det positivt, säger han.

Du besökte Julcupen vid några tillfällen, vad är din uppfattning om Sala FF:s arrangemang?
– Imponerande arrangemang under så lång tid. Att en lokal förening lyckas samla så många ideella krafter för att genomföra detta tyder på att det finns många eldsjälar som är villiga att lägga sin fritid på att få ihop Julcupen till vad det blev. Då känns det bra som sponsor att vi också kan vara med och stötta på ett hörn.

Kommer Sala Sparbank att göra något liknande vid andra sportevenemang?
– Vi vill, som sagt, vara lite mer än bara bank och en viktig del som skiljer oss från andra banker är just vårt lokala samhällsengagemang. Vi brinner för att Sala och Heby kommuner skall utvecklas positivt och ett sätt som vi kan bidra på är att ur sponsringssynpunkt se positivt på liknande evenemang. Det kan gälla sportevenemang men naturligtvis även andra områden. Just vad gäller Kompispriset är vår tanke att det ska fungera på samma sätt i flera andra områden, vi får se när det återkommer nästa gång.

Christer Eklinds intryck av Julcupen är enbart positiva och han passar på att flagga för något som kommer att ske senare i januari.
– Jag skulle vilja rikta ett tack till Sala FF och framförallt alla de som på ett eller annat sätt gjorde detta evenemang möjligt. Sedan slår jag gärna ett slag för vår kommande aktivitet riktat till alla föreningsledare för barn- och ungdomsföreningar i Sala och Heby kommuner. Vi genomför den 23 och 24 januari en värdegrundsutbildning för föreningslivet. Inspirerande föreläsningar från personer som vet hur man kan jobba med värdegrunden i sin förening för att nå föreningens mål och vision, säger Christer Eklind.

Mer information om detta finns på salasparbank.se.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer