Mats Swartling, Sala FF


Hysko är klar – nu jobbas det med truppen

Sala FF 1 år sedan

Sala-Heby Fotboll fick tag i en nöjd klubbchef under lördagsförmiddagen då han var inne på Sala FF:s kansli för att fixa med en del papper för spelarövergångar.
– Det känns riktigt bra och vi har med oss ledare och spelare i beslutet av rekrytering av ny tränare, säger Mats Swartling.

Det är en nöjd och glad klubbchef i Sala FF som Sala-Heby Fotboll kontakt med under lördagsförmiddagen. Det är dagen efter att klubben presenterat sin nya tränare Rigest Hysko.
Det blir alltså en spelande tränare kommande säsong i Sala FF. Rigest som kom till klubben inför förra säsongen hade positionen som mittback i de flesta matcherna.

Det är en man med många järn i elden klubbchef Mats Swartling. När vi når honom är han sysselsatt med att lasta in hö och han ber om att få återkomma senare när han kommer in till Sala FF:s kansli där han hade lite pappersexercis att göra.

Hade ni andra kandidater som tränare?
– Nej, det har varit förstaspåret hela tiden sedan Azad Kalash lämnade. Vi har inte haft kontakt med någon annan och är riktigt nöjda med att få den vi ville ha först. Rigest har signat på två år med möjlighet till förlängning ytterligare ett år. Det känns riktigt bra och vi har med oss ledare och spelare i beslutet av rekrytering av ny tränare, säger Mats Swartling.

Rigest Hysko ska ju spela samtidigt som han är tränare, vem blir assisterande tränare som ska coacha laget från sidlinjen?
– Vi pratar om det och det finns flera lösningar och det är en grupp som kommer att hjälpas åt med att styra laget från sidan. Vi får återkomma med besked i den frågan.

Hur ser lagbygget ut, får ni ihop en slagfärdig trupp till seriepremiären i division 3 södra Norrland i mitten av april.
– Just nu har vi 14 spelare som är helt klara och vi förhandlar med ytterligare ett tiotal spelare. Det mesta kommer att sätta sig under januari.

Här har ni spelarna som är klara.
Jakob Eklund.
Velat Ucmaz.
Markus Lindholm.
Alexander Ahlström.
Henok Fanus.
Pål Flodin.
Hassan Naser.
Abbe Mahad Omar.
Elend Haci.
Yusuf Celik.
Italo Gonzalez.
Jose Cataldo.
Juan Corrales.

Ingen målvakt klar ännu?
– Vi har fått väldigt positiva signaler från Emil Pettersson som nu kör rehab efter sin knäskada. Han har flaggat för att kunna vara i spel till höstsäsongen. Det finns lösningar på målvaktspositionen inför träningsmatcherna som startar i februari och vi jobbar på det nu.

När kör ni igång med träningsmatcherna?
– Den 24 februari är den första matchen då vi möter Skiljebo SK på bortaplan. Vi har just nu fem matcher bokade men det blir ytterligare tre matcher på vardagskvällar mot IK Franke, Västerås IK och Heby AIF, berättar Swartling.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer