Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Pernilla stannar i Östervåla IF: “Jag vill vara med på resan”

Östervåla IF 1 år sedan

Skyttedrottningen stannar i Östervåla IF! Efter att ha tränat en tid med division 2-laget Vaksala SK vänder Pernilla Andersson “hemåt” igen.
– Jag trivdes bra i ÖIF och det ska bli spännande med en ny tränare och vara med på resan som började i fjol, säger 21-åringen med Tärnsjö IF som moderklubb.

Ny vecka och Sala-Heby Fotboll rivstartar med en positiv nyhet på måndagsmorgonen: Pernilla Andersson stannar i Östervåla IF!
– Vi byggde upp något förra året i ÖIF och jag vill vara med på den resan, säger 21-åringen.

Hon har tränat med Uppsalaklubben Vaksala SK under vintern, men meddelade på söndagen att hon väljer att spela i ÖIF säsongen 2018.

Pernilla har Tärnsjö IF som moderklubb och har bland annat spelat i Rimbo. Men en korsbandsskada ställde till det för henne och när hon skulle ta sig tillbaka från den valde hon spel i Östervåla IF.

Den gångna säsongen stod Pernilla för 20 av ÖIF:s 41 mål i division 3 och vann dessutom skytteligan.
Är du nöjd med det?
– Hade inte så stora förväntningar då jag mest bara ville ta mig tillbaka från skadan. Men jag hade ett otroligt roligt fotbollsår trots en del motgångar. Men vi krigade på i både division 3 och 5, säger hon.

Vad fick dig att stanna kvar i ÖIF?
– Just det att vi byggde upp något förra året och jag vill vara med på den resan. Det finns många unga tjejer som kommer fortsätta att utvecklas. Förhoppningsvis blir man lite bättre själv också. Jag trivdes bra i laget och ska bli spännande med en ny tränare.

Stefan Svensson klev av och ska i år träna Norrby SK – i stället klev Fredrik Nilsson upp som huvudtränare efter att ha varit assisterande några år i laget.

Blir det full satsning för dig i ÖIF?
– Ja, självklart. När säsongen drar igång är det alltid hundra procent som gäller. Jag har som målsättning att göra ännu mera mål i år.

Östervåla IF har en ung trupp. Men det finns många talanger och Pernilla tycker att de har ett bra lag på gång.
– Ja, det måste jag säga. En del nya men även, som jag sa, är många unga och de kommer ta flera kliv i år. Sedan får vi troligtvis tillbaka lite folk under säsongen också.

Tycker du att ni ska satsa mot toppen i trean?
– Jag vill att vi ska satsa mot det, sedan får man se hur det går under säsongen men dumt att inte göra. Nu har de flesta spelat en säsong i division 3 och vet vad som gäller.

Så här säger Pernilla om sin tid i Vaksala SK:
-Det var jättekul och inspirerande, men det kändes inte rätt för mig. Vaksala har också ett ungt och lovande lag och jag hoppas det går bra för dem.

Senaste uppdraget för Pernilla Andersson var Julcupen, men då med Tärnsjö IF.
– Det var hur kul som helst. Missade förra året på grund av skada så var det himla kul att jag kunde vara med i år. Att det gick så bra också är bara en bonus. Med tanke på att vi tränade knappt tre träningar innan så måste vi vara nöjda. Ett jättehärligt gäng som spelar bra tillsammans räcker för att gå långt, säger Pernilla.
Det blev dock förlust i semifinalen mot Östervåla IF för Tifen.
– Men jag kunde inget annat än att vara glada för deras skull. Sedan att spela med syrran (Viktoria) igen var kanske det bästa. Längesen vi spela tillsammans och jag hoppas vi snart spelar tillsammans igen.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer