Foto: Mattias Johansson


Sala FF ska spela länscupen – som nu heter TV021 Cup

Sala FF 12 månader sedan

Efter att inte varit med sedan 2011 så gör Sala FF comeback i distriktsmsterskapen. 2007 blev det en finalplats som dock förlorades mot Skiljebo SK.

Sala FF ska spela DM, eller länscupen som den också kallas, igen. Senast de var med i den tävlingen var 2011.
Distriktsmästerskapen/länscupen arrangeras av Västmanlands Fotbollsförbund som har inlett ett samarbete med TV021 och VFF överlåter namnrättigheten på DM till TV021 och de blir turneringens titelsponsor. Det nya namnet på DM/länscupen är TV021 Cup.
– Samarbetet bygger på en gemensam ambition att göra turneringen attraktiv för såväl deltagande lag som publik och sponsorer. En viktig del i samarbetet är också att, genom TV021, i så hög grad som möjligt tillgängliggöra direktsändning av matcherna, skriver VFF på sin hemsida.

Säsongen 2007 gick Sala FF till final mot Skiljebo SK. Det blev förlust med 3-5 och ett cupsilver.
Året efter blev de utslaget i 16-delsfinal mot Tillberga IK med 1-5.
2009 utslaget i kvartsfinal mot Västerfärnebo AIK med 3-4. VAIK förlorade sedan mot IFK Västerås i semifinalen med 3-6.
Säsongen 2010 spelades gruppspel med tre matcher samma dag. Då föll Sala FF mot IK Franke med 0-2, vann mot Gideonsbergs IF med 3-1 och spelade 1-1 mot Västerås SK. Patrick Skedung kvitterade och matchen avgjordes på straffar.
Efter att Jakob Eklund, Daniel Ekman, Jonas Spårebo och Jonathan Pierrou satt sina straffar så slutade matchen 5-2. Det räckte dock ej till avancemang i cupen
Sala FF blev 2011 utslaget i åttondelsfinal mot IFK Västerås. Slutresultat 2-2, men förlust på straffar. IFK Västerås vann sedan hela turneringen.

Det var det senaste året Sala FF deltog i länscupen, som har haft olika namn genom åren: VLT-Cupen, Widerlöv Cup och nu TV021 Cup.
I år blir det gruppspel igen och Sala FF ska spela sina matcher den 24 mars.
– Anmälningstiden har inte gått ut än men jag tror att det blir tre matcher den dagen och att vi förmodligen spelar i Skultuna. Vi vet ju inte vilka motståndare vi får förrän efter lottningen, säger Mats Swartling i SFF.
Fler lokala lag kan ha anmält sig, mer information kommer när cupens lottning är klar.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer