Martin Åman och Marcus Sillén Västerfärnebo AIK Foto Ove Eriksson


Stark insats av Västerfärnebo AIK mot division 4-motstånd

Västerfärnebo AIK 11 månader sedan

Västerfärnebo AIK imponerade i måndagens match mot Skultuna IS som spelar i division 4. Marcus Ziléns sikte var fint inställt idag också, samt en bra prestation av Martin Åman betydde seger med 3-0 (2-0) på Kvarnbackavallen i Skultuna.

På Kvarnbackavallen tog Skultuna IS emot Västerfärnebo AIK på måndagseftermiddagen.
Skultuna som spelar i fyran och förra säsongen kvalade till division 3. Västerfärnebo AIK håller som bekant till i femman.

Till den här säsongen har Vaik förlorat sin kapten Rasmus Hedlund Aldén som gått till Sala FF i division 3.
Men i dagens match märktes det inte.
Det var ett disciplinerat Västerfärnebo AIK i första halvlek som gjorde det mesta rätt.

En halvtimme in i matchen trycker Marcus Zilén in ledningsmålet och tio minuter senare ökar Vaik på till 2-0. Martin Åman lurar en back ute efter sidlinjen och slår ett inlägg mot mål som en hemmaförsvarare, olyckligt för Skultuna, styr in i eget mål. Stark prestation av Åman.

Vaikledning i halvtid med 2-0 som efter en kvart i andra halvlek ökas på till 3-0 när Marcus Zilén sätter en straff. Målinstinkten sitter i hos Marcus som gjorde åtta mål i en match för inte så länge sedan.

Skultuna IS hade mycket boll i andra halvlek och rullade väldigt fint men det var i den sista tredjedelen som det tog stopp. En riktigt rejäl chans att reducera hade de men resten tog försvaret i Vaik hand om.

Västerfärnebo AIK gjorde en riktigt bra match som bådar gott för framtiden. Jawad Hosaini provspelande målvakt från Fagersta AIK fick hålla nollan och kan bli ett bra nyförvärv.

Det var en glad och nöjd tränare i Västerfärnebo AIK, Kaj Enström, som Sala-Heby Fotboll mötte efter matchen.
– En bra match av oss. Första halvlek väldigt bra. Vi värderar situationerna bra och går upp i press i rätt läge. Passningsspelet såg bra ut och vi är lugna med bollen. I andra har de mer boll men det blir inte så mycket av det. Det här känns bra, säger han.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer