Abbe Mahad Omar Sala FF Foto Ove Eriksson


Abbe målskytt och utvisad i genrepet för Sala FF

Sala FF 11 månader sedan

Sala FF genrepade borta mot Irsta IF som spelar i Västmanlandsfyran. Man brukar säga dåligt genrep så blir det bra premiär. Det får vi hoppas på för Sala FF som inte gör någon bra match. Bäst var vänsterbacken Abbe Mahad Omar som både gjorde mål och blev utvisad i förlustmatchen: 1-2.

Division 4-laget Irsta IF stod som motstånd till Sala FF i genrepet inför seriepremiären lördagen den 14 april. Matchen spelades på Hamre IP i Västerås och Sala FF saknade skyttekungen Jakob Eklund som hade förhinder.

Det var ett tamt Irsta IF i första halvlek och Sala FF kom upp i några farliga avslut. Efter en hörna 24 minuter in i matchen och lite kalabalik fram Irstakeepern så skjuter Abbe Mahad Omar in ledningsmålet. 1-0 till Sala FF i halvtid.

Spelande tränaren i Sala FF, Rigest Hysko om första halvan av matchen:
– Vi är okej men inte mer. En skaplig halvlek tycker jag.

Om första halvlek var okej så kan vi säga att andra halvlek inte var okej.
Sala FF åker på en frilägesutvisning 20 minuter in i andra halvlek när målskytten Abbe Mahad Omar river ner en Irstaforward.
Det rådde delade meningar om det skulle vara utvisning för Irstaspelaren var inte förbi Abbe.

Efter utvisningen fick Sala FF fortsätta med tio spelare och det blev för tungt. När inte spelet fungerade heller skulle det viktiga genrepet sluta med förlust.
Irsta kvitterar till 1-1 efter en hörna där Simon Svensson boxar bort bollen men Irsta sätter returen.
Rasmus Hedlund Aldén hade ett rungande skott i stolpen som Sala FF:s hetaste chans i andra.
Segermålet kommer med fem minuter kvar av matchen. Slut 2-1 till Irsta.
– Vi kommer in i deras tempo och det är inte bra. Det såg mycket bättre ut mot IFK Mora. Vi saknar “Jacke” (Jakob Eklund)  och har lite att fundera på inför nästa veckas premiär, säger Rigest Hysko.

Hur många i dagens startelva startar mot Årsunda IF i premiären?
– Vi tränar i veckan och en som var riktigt bra trots utvisningen är Abbe Mahad Omar och han ligger nog bra till, men resten måste jag fundera på.

Då är träningsmatcherna över och nästa gång är det skarpt läge i seriepremiären mot Årsunda IF på Jernvallen i Sandviken.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer