Jonas Ahlin, Heby AIF. Foto: William Holm


Kapten Ahlin i Heby AIF inför seriepremiären

Heby AIF 12 månader sedan

En trogen och riktig Haifare får äntligen ta på sig kaptensbindeln. Senast var det storebrorsan Linus som hade äran att få bära den men han håller uppe med fotbollen eller kanske till och med lägger av helt. Här får ni möta nyblivne 30-åringen Jonas Ahlin.

Ny kapten i Heby AIF säsongen 2018 är Jonas Ahlin som tar över bindeln från sin bror Linus som har tagit ett uppehåll eller lagt av med fotbollen.
Jonas är trogen Haifare som kommer att ta sitt uppdrag på allvar. En slitvarg som verkligen kan pusha på sina medspelare.
Sala-Heby Fotboll pratade med Jonas dagarna före seriepremiären som ska spelas på lördag hemma på Tegelvallen.

Du tar över som kapten i Heby AIF efter storebrorsan Linus. Hur är ärofullt är det att bära kaptensbindeln?
– Jo, men det känns roligt och inspirerande. Vi har en spännande trupp med en väldig mix av nya och gamla spelare så det blir absolut något att bita i. Det är inte alltid så lätt att få en hel grupp med vuxna män att dra åt samma håll (ha, ha).

Stortorsk i genrepet mot IFK Eskilstuna. känns det oroligt inför premiären?
-.Ja, det blev det. Vi var väldigt naiva i hur vi agerade ute på planen mot ett bra lag. En läxa som gör att vi får tänka till ordentligt tills premiären på lördag. Vi har tränat och pratat mycket anfallsspel under försäsongen, nu inför premiären ser vi till att spika försvarsspelet också, säger Jonas Ahlin.

En spelsajt tippar er sist i division 3 norra Svealand, vad säger du om det?
– Att det blir en motivator för oss att motbevisa dem.

Publiksiffrorna har dalat på Tegelvallen, vad ska ni göra för att fylla läktaren?
– Är det så? Det visste jag inte. Jag tror vi kommer att få se fler mål av oss i år vilket kan dra lite mer publik. Sen hoppas jag att våra egna produkter samt övriga ortsspelare i truppen kan dra publik från närområdet.

Vilken av dina medspelare blir säsongens utropstecken?
– Jag hoppas och tror mycket på Sunday Bale, vår nya forward. Sedan hoppas jag verkligen att Baban Nouri tar stora kliv under säsongen. Det kommer han att göra också, om han verkligen lägger ner tiden som krävs för att bli bättre.

Hemmamatch mot Syrianska IF Kerburan i seriepremiären. De kommer från division 2 och hur ska ni stå emot dem?
– Vi ska gå in på planen och ha roligt samtidigt som vi ska spela ett effektivt anfallsspel med en otroligt tajt defensiv. Alla måste vara beredda att göra jobbet för att vi ska gå vinnande ur matchen, berättar Jonas Ahlin.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer