Heby AIF:s Alexander Johansson, Sunday Bale, Jonas Ahlin och Balen Nouri. Foto: Niclas Bergvall


Seriestart: Höga toppar och djupa dalar för Heby AIF

Heby AIF, Nyheter 12 månader sedan

Försäsongen har inte bjudit på de bästa förutsättningarna för Heby AIF med dåliga träningsförhållanden och få folk på träningen. Ändå har det sett riktigt bra ut i vissa träningsmatcher och när Heby har en bra dag är de svårslagna.
– Som det ser ut nu kan vi vinna mot alla lag i serien men också förlora mot alla, säger Per-Åke Swärdh som gör sitt andra år som tränare för Heby AIF.

Seriepremiär mot Syrianska IF Kerburan på hemmaplan på lördag, är ni redo?
– Det är bara att gilla läget. Vi ska försöka att få ut det bästa vi har av truppen och det blir till att sätta ihop den elva vi tror på. Det kommer att bli väldigt viktigt att balansera laget både offensivt och defensivt. Samtidigt är det en tuff start att möta Syrianska som kommer från tvåan och som har gjort bra resultat på försäsongen. De känns stabila. Vi har en tuff start överlag med först Syrianska och sedan Enköpings SK och Håbo FF säger Per-Åke Swärdh.

Vad kan man förvänta sig av Heby AIF den här säsongen?
– Jag hoppas och tror att vi kan vara solida i försvarspelet, lika förra säsongen. Att vi återigen ska vara svåra att göra mål på. Sedan gäller det att få till det offenstivt och göra fler mål än förra året (Haif gjorde endast 23 mål, sämst i serien tillsammans med jumbon Enebybergs IF, reds. anm.). Vi har ju fått in Sunday Bale som är en stor målskytt och där är förväntningarna stora.
– Sedan vill vi spela fotboll där passningsspelet prioriteras. Alla lag pratar om att man vill vara det spelförande laget men det kan ju inte båda lagen vara utan man får hitta sin roll i matcherna. Men vi vill i grunden vara bolltrygga och lösa situationer genom att hitta en medspelare.

Hur har försäsongen varit?
– Väldigt brokig. Vi har inte kunnat träna rätt och med mycket folk, så det har varit mindre bra. Många av träningsmatcherna har varit tuffa mot bra lag och där har prestaionerna varit upp och ner. Det har pendlat mycket i matcherna men när vi har varit som bäst i matcherna har vi varit riktigt bra. Jag hade dock gärna velat sett en hel stabil match vilket jag hoppades på i genrepet men där blev det snarare tvärtom (1-5 mot IFK Eskilstuna).
– Det finns potential i truppen men den är tunn i år och vi kommer vara väldigt känsliga för avstängningar och skador. Det jobbas fortfarande att få in spelare för vi vill få till en lag som är slagkraftigt lag i division 3. Man ska samtidigt veta att en säsong är lång och mycket kan hända.

Vilka blir nyckelspelare?
– Det är klart att James Papa Yaw Yeboah är en bra spelare, sedan vill jag nämna Jonas Ahlin som tar över kaptensbindeln från brorsan Linus. Det är en bra fotbollsspelare som driver på med ett bra go. Sunday Bale högst upp blir så klart också viktig. Han var ganska otränad när han kom till oss men nu börjar det likna något. En bra targetspelare som skapar ytor åt sig i boxen.

Är det någon spelare som överraskat lite extra under försäsongen?
– Alexander Awet har tagit kliv fram om man jämför från förra året. Han har tagit tag i sitt försvarsspel och jobbar åt båda hållen, påpekar Swärdh.

Serie: Division 3 norra Svealand.
Tränare: Per-Åke Swärdh (andra året).
Placering i fjol: Åtta i division 3.
Nyförvärv: Sunday Bale, Sandvikens IF, Kabba Langley, Sala FF, Emil Godonou, Kista Galaxy, och Kenan Yuksel, comeback, samt Ngouo Johnson.
Spelarförluster: Robert Bosell, Linus Ahlin, Adrian Johansson, Joakim Sundling och Marcus Arvidsson, alla slutat, Anton Hovstadius, Vaksala SK, Joel Eriksson, Andreas Johansson och Andreas Warnberg, alla Runhällen BoIS.
Målsättning: Ingen uttalad, men att klara kontraktet blir första delmålet.
Seriefavorit: Enköpings SK men även Syrianska IF, Vallentuna BK och Vaksala SK blir farliga.
Premiär: Lördag 14 april klockan 13.00 hemma mot Syrianska IF Kerburan.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer