Tärnsjö IF.s Jimmy Persson, Dennis Hammarbäck, Jocke Hellman och Kalle Karlsson. Foto: Privat


Seriestart: Gamla gardet blir viktigt i Tärnsjö IF

Nyheter, Tärnsjö IF 12 månader sedan

Andra året i Upplandsfyran – och det med nygamla tränaren Patrik Sjöberg. Så här tror han att det går för Tärnsjö IF i år.
– Får vi vara skadefria kommer det att kunna gå riktigt bra, säger han.

Andra säsongen brukar vara den svåraste.
En klyscha som dyker upp nu när Tärnsjö IF på lördag (Brottby på bortaplan) kliver in i sin andra raka säsong i Upplandsfyran.

Fjolåret minns ni kanske – annars får ni den här i snabb takt här: Bra start, många kryss, Tim Torstensson på målhumör, tränare Peter Lenell lämnade och det gjorde även Torstensson. Summa sumarum en klart godkänd säsong.

Nu är det Patrik Sjöberg som håller i “tränarpiskan”. Samma Sjöberg som tränade TIF säsongerna 2014-15.
– Det är kul att vara tillbaka och det känns bra. Jag var dock lite orolig tidigare i år att vi inte skulle få ihop spelare till andralaget, men det har vält in spelare senaste tiden, säger han.

Seriepremiär mot Brottby SK, är ni redo?
– Svårt att svara på, vet inte riktigt var vi står i dagsläget. Jag tror vi ligger efter lite med träningen, men det är det nog många lag som gör. Det är spelare som kanske inte tränat så mycket som jag önskar på grund av sjukdomar, skador och annat.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Vet inte riktigt. Vi ska spela lite annorlunda i år, tidigare har Tärnsjö IF spelat 4-4-2 – nu blir det 3-5-2. Kan vi undvika skador tror jag det kommer att kunna gå riktigt bra. Målet är att klara oss kvar, det blir nog tufft att nå toppen – men man vet aldrig. Det är viktigt med en bra start.

Hur har försäsongen varit?
– Vi har bara spelat två matcher utöver de i Upplandscupen. Och i de matcherna har det varit hälften från division 4-laget och hälften från laget i division 7. Vi hade behövt fler pass på stor plan. Dessutom har det knappt gått att springa eftersom det varit så halt.

Vilka blir nyckelspelare?
– Det är det gamla gardet med Simon Lundén. Jocke Hellman, Dennis Hammarbäck och Jimmy Persson. Offensivt handlar det om Jesper Hellman och Kalle Karlsson.

Är det någon spelare som överraskat lite extra under försäsongen?
– Vi har en ung kille (född 2003) som heter Aristide Ndikumana. Han tar steg hela tiden, men vi skyndar långsamt med honom, som passar bäst som ytterback.

Serie: Division 4 Uppland.
Tränare: Patrik Sjöberg (första året).
Placering i fjol: Sjua.
Nyförvärv: Kim Norgren, Östervåla IF, Samuel Cederfeldt, Morgongåva SK, och Adrian Emilsson, Runhällens BoIS.
Spelarförluster: Tim Torstensson, Strömsberg, Aleksander Ahlström, Sala FF, Jonas Warnberg, Robin Hammarbäck och Mario Vukorepa, som alla har slutat.
Målsättning: Nytt kontrakt.
Seriefavorit: IFK Uppsala.
Premiär: Brottby SK borta på lördag.Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer