Dennis Eriksson, Ransta IK Foto : Ove Eriksson


Ransta IK var bra en dryg kvart mot Hallstahammars SK

Ransta IK 9 månader sedan

Ransta IK hade en halvchans i första halvlek mot Hallstahammars SK FK men underläge 2-0 i paus. En konstig straff blev sedan jobbig men sista 20 av matchen ägde RIK där Dennis Erikssons ribbskott var en delikatess som var värt ett bättre öde. Slutresultat: 4-1 (2-0).

Ransta IK reste till Hallstahammar på torsdagskvällen för bortamatch mot Hallstahammars SK. Klubben som har en av de bästa gräsplanerna i Västmanland men då den var inte klar för spel så det blev match på konstgräs.

Favoriterna innan serien startade visade att tipsen var rätt. Hallsta satte full fart från minut ett och oroade Ransta-försvaret ideligen. Hög press, aggressiva och bollsäkra hemmalaget får också utdelning i minut 19 och 23 som betydde 2-0. Hallstas övertag höll i sig tio minuter till sedan jämnade det ut sig sista kvarten i första halvlek. Noteras kan att Ransta IK har ett löst skott på målvakten i första sen var det inget mer framåt.

I andra halvlek formerar Ransta om sitt manskap och spelar med en fembackslinje och det ser mycket bättre ut där Hallsta inte kommer fram lika lätt trots att de tidvis kommer i farliga anfall.

En konstig situation hände en timme in i matchen. En forward och målvakten Erik Folkegård har en duell om bollen och domaren blåser frispark till Ransta. Men i situationen efter så får Hallsta-spelaren, som det ser ut, en ofrivillig spark och blodvite uppstår. Då dömer domaren straff till Hallsta. Upprörda känslor i Ransta och förvånade miner i Hallsta. På straffen så ökar Hallsta på sin ledning till 3-0.

Sista 20 minuterna tar Ransta över tillställningen och efter en hörna så trycker Dennis Eriksson in reduceringen till 3-1. Ransta får fin energi efter det målet och kommer i våg efter våg för att reducera försprånget.

Några minuter före slutsignalen får Dennis på en drömträff från 25 meter som träffar klockrent i ribban. Den ribban darrar nog ännu på Trollebo IP.
Hallsta fastställer slutresultatet på en omställning i slutet och matchen slutar 4-1.

Tränare Rasmus Karlsson efter matchen.

– Det är ett bra lag vi möter och de kommer att bli topplag. Det såg bättre ut i andra halvlek när vi spelade 5-3-2. Det är stunder i matchen som ser bra ut för oss men det är klart rättvist.
– Bra betyg till Andreas Westerlund och Abdi Samed Aadan i andra halvlek. Och som vanligt Håvard Kvello samt Dennis Eriksson.

Nästa match för Ransta IK är hemma 10 maj mot Bosnisk SK.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer