Grälldsta IF:s Alan Nouri, August Dalfjord Jacobsson, Ahmed Ali och Hampus Palmertz. Foto: Niclas Bergvall


Seriestart: Grällsta IF tar sikte på division 6 direkt

Grällsta IF 10 månader sedan

Det är fyra säsonger sedan det spelades seniorfotboll på Lindvallen. Då, 2014, kom Grällsta IF trea i divison 7 och tog steget upp till sexan. Men innan GIF hann spela där lades laget ner på grund av spelarbrist. Men nu är det åter full fart på de oranga. Målet för 2018 är klart: Att ta steget upp i seriepyramiden direkt.

Det var i höstas som nyheten kom att Grällsta IF hade planer på att starta upp ett herrlag igen. Joakim Skog, Emil Eriksson och Stefan Bäckström var trion som låg bakom idén och efter ett tag togs också beslutet att köra på med ett lag i seriespel.

På söndag kommer laget att spela sin första seriematch på Lindvallen sedan den 28 september 2014 då GIF fick stryk av Heds IF med 1-5.

Seriepremiär mot Kazakiska på söndag, är ni redo?
– Som de flesta lagen så hamnade vi lite efter i försäsongen på grund av den sena våren men vi känner oss ändå så redo som vi kan vara inför premiären, säger Joakim Skog som tillsammans med Kalle Tsouplakis leder laget.

Vad kan man förvänta sig av er den här säsongen?
– Man kan förvänta sig att vi kommer ge 100 procent för att vinna varje match. Vi siktar på att vara med och slåss om uppflyttning.

Hur har försäsongen varit?
– Försäsongen har varit rolig med bra uppslutning (med undantag från ett par av fysträningarna) och bra stämning överlag i truppen. Vi har haft möjlighet att testa alla spelare, med undantag från ett par sena värvningar, i träningsmatcherna och överlag är vi nöjda med våra prestationer även om vi tappat en del matcher mot slutet.

Vilka blir nyckelspelare?
– Svårt att ta ut enskilda individer, vi är starka tillsammans som lag och det är det viktiga. Men ska man ta ut någon så får det bli August Dalfjord som varit involverad i aju av våra åtta mål på försäsongen.

Är det någon spelare som överraskat lite extra under försäsongen?
– Inför försäsongen så har jag haft bra koll på vilka kvalitéer som finns i truppen, men dom två som överraskat mest har varit Ahmed Ali på anfall som gjort mål i tre raka träningsmatcher, han har visat sig vara oväntat vass framför mål och läser spelet bra. Utöver honom så har Jesper Holm överraskat, jag vet om vilka kvalitéer han har sen tiden vi spelade tillsammans när vi var yngre, men att han på så här kort tid skulle visa sig vara så stabil och viktig i mittlåset trodde jag faktiskt inte.

Serie: Division 7 Östra.
Tränare: Kalle Tsouplakis som huvudtränare och Joakim Skog som assisterande (första året).
Placering i fjol: Deltog ej i seriespel.
Nyförvärv: Samtliga.
Spelarförluster:
Målsättning: Vinna serien.
Seriefavorit: Grällsta IF.
Premiär: På söndag på hemmaplan mot Kazakiska IF.Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer