Ahmed Ali, Grällsta IF. Foto: Niclas Bergvall


Heta Listan – nygammal klubb direkt in på första plats

Heta Listan 10 månader sedan

Nu är alla klubbar som vi på Sala-Heby Fotboll bevakar igång med seriespelet. En av de två sista som startade sin serie igår, söndag, gick direkt upp på första plats på Heta Listan och tvåa är en fyramålsskytt från samma klubb.

Ny vecka och då kan ni givetvis hitta Heta Listan på salahebyfotboll.se.
I topp denna vecka hittar du en nygammal klubb som visade var skåpet ska stå redan i premiären.

Heta Listan hittar ni varje måndag och den kan innehålla spelare, lag, tränare, arenor och lite till som har med lokal fotboll att göra.
Har du något hett att förmedla oss och som kan platsa på Heta Listan?
Hör av dig!

1. (ny) Grällsta IF.
Laget som återuppstod gjorde succé i comebacken. Storpubliken (133) på Lindvallen fick se ett anfallsglatt hemmalag som gjorde sex mål framåt och höll tätt bakåt. Blir de topplag, grabbarna från Kila? Vi får väl vänta några omgångar men en fantastisk start som absolut är hetast på veckans lista.

2. (ny) August Dalfjord.
Den vindsnabbe forwarden som har spelat i Sala FF visade upp sin målfarlighet redan i premiären för Grällsta IF. Fyra mål gjorde han och det satte nog respekt bland de andra målskyttarna i sjuan som aspirerar på skytteligatiteln. August är i alla fall en het kandidat trots att det bara spelats en omgång.

3. (ny) Damer.
Vi har tre damseniorlag som vi bevakar och alla tre förstalagen har börjat säsongen lysande. Norrby SK och Östervåla IF leder sina respektive division 3-serier efter två omgångar med sex poäng. Sala FF startade säsongen med seger i sin första match.

4. (ny) Harbo IF och division 6 västra Uppland.
Förlustfri början på sexan för alla de fyra ortslagen. Det kommer att dugga av derbyn i den serien och ett derby är redan avklarat. I tolv av de 18 omgångarna är det ett hett derby. Harbo IF har startat bäst av de fyra klubbarna och har serieledning efter två matcher med sina sex poäng.

5. (ny) Tremålsskyttar eller bättre.
Pernilla Andersson, Östervåla IF, Lovisa Larsson, Östervåla IF:s andralag och Samuel Granlund, Heby AIF:s andralag gjorde alla tre mål.
Plus då fyramålsskytten August Dalfjord, Grällsta IF.
De två förstnämnda minns vi från förra säsongen då de gjorde många mål och det verkar inte vara någon måltorka nu heller. Granlund i Haif är en ny bekantskap som kanske är något för representationslaget.

Ut från listan: Martin Lindbom, trots att han gjorde mål igen.ä, Ransta IK  och herrlagen i Norrby SK och Östervåla IF.

På väg in: Massor av nya fotbollsmatcher kommande vecka. Plus tre mål eller mer.Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer